Creatieve berichten over borduren

Oh la la Parijs

Het is altijd leuk om een paar dagen in Parijs te zijn en voor mode en textiel liefhebbers een paradijs. Aan de hand van adressen uit de “Threads” van juni/juli 2013 heb ik door Parijs gelopen op zoek naar de meest bijzondere stoffen, fournituren, accessoires en kralen. Ik heb genoten ook al waren een aantal zaken gesloten of vertrokken. Bij o.a. Janssens & Janssens in de buurt van rue Faubourg St. Honore vind u geweldige stoffen.  Mijn portemonnee liet geen aankopen toe van stofjes van 200- 400 euro per meter, maar kijken kost niets en ik mocht ook voelen aan de fabelachtige stoffen.

Ik logeerde in het 2e arrondissement, een oude textiel wijk. Er zijn ook nu nog heel veel stoffen en fournituren zaken, veelal groothandelaren waar een particulier niet kan kopen, daartussen ook zaken met verkoop aan particulieren. Een prettige wijk om te logeren, vlak bij de metro en op loopafstand van de Hallen.

Ik  heb een oude afbeelding van een zaak in die buurt  op een zelf geverfd tasje geprint.

Van een vorig bezoek herinnerde ik me een grote stoffenzaak aan de voet van de helling waar de Sacré Coeur op ligt. Dus gewapend met paraplu erop af. Hier kwam ik in het stoffen paradijs, niet alleen vond ik de oude zaak terug, inclusief krakende houten trappen en op hun troon zittende cassieres, maar hierom heen ontelbare stoffen, kralen en kantjes en bandjes zaken.

Een aanrader als u in Parijs bent.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam