Creatieve berichten over quilten

Quilt van een Jellyroll


In ons quiltatelier heeft cursist Greet van Wees haar Jellyroll quilt af, een cadeautje voor een meisje. Dat brengt mij meteen op het idee om eens onder de aandacht te brengen hoe mooi en snel zo’n quilt te maken is. U heeft allereerst een Jellyroll stof nodig, dat is een rol van 42 voorgesneden repen stof van 6,5 cm breed. En verder gebruikt u de naaimachine met het patchwork voetje en naait met een fijne stiksteek. De quilt bevat maar 1 patroon deel met een afgeschuind kantje. Dat zowel linksom als rechtsom op de stof gebruikt wordt. De stof splitst u in 50% donkere en 50% lichte repen. Uit de donkere repen knipt u het patroondeel linksom, uit de lichte repen rechtsom. Dan als een vlecht aan elkaar gaan stikken. Reepje licht, reepje donker en zo verder.
Later de vlechten aan elkaar stikken. Let wel op dat u de ene van boven naar beneden naait en de andere 2 van beneden naar boven. Dat is om vervorming van de quilt te voorkomen. Dan nog een mooie rand er om heen en de top is klaar. Een quilt is pas af als u er ook nog tussenvulling en een achterkant bij doet, vastrijgen en mooi doorquilten. Tot slot op maat snijden en afbiezen. Durf ook eens met een Jellyroll! Het patroonmalletje opvragen? Stuur een mailtje naar hanneke.ks@kpnmail.nl

Een Jellyroll, die in veel stofvarianten en kleuren verkrijgbaar is. 1 rol is voldoende voor 1 quilt van ongeveer 145 x 145 cm.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam