Creatieve berichten over naaien

Zomerblogproject # 1

We starten vandaag met het presenteren van de zomerblogprojecten! In ons bericht van 23 april hebben we alle zomerprojecten in het kort vermeld. We zullen vanaf vandaag om de 2-3 dagen een projectbeschrijving met foto’s plaatsen. Zijn jullie nieuwsgierig wat er allemaal gemaakt is? Bezoek de blog dan even elke dag, het is de moeite waard, dat kunnen we alvast verklappen!

Hier project # 1: de schoudertas met verzonken rits van Annie Boonen en nog een beetje meer…

Annie schrijft ons: “Ik ben een van de creatievelingen die aan het BERNINA zomer-blogproject 2013 mocht meedoen.

De couponnen die ik kreeg waren groter dan hetgeen ik gevraagd had. Ik ben wel geen Nederlandse (:-) ), maar ik probeer mijn stofjes toch altijd heel zuinig te knippen.

Dat maakt, dat ik niet alleen mijn voorgestelde projectje kon maken, maar ook nog 2 kussenovertrekken met paspel, een tasje met ritssluiting, een hoesje voor papieren zakdoekjes en de kleinste dumpling, is ideaal om kleine muntjes of sleutels in te stoppen, van Keyla Lou (een dumpling is eigenlijk een soort van deegpakketje met een vulling.  Keyla Lou gebruikt deze naam voor haar schattige ritstasjes.

Dank je wel BERNINA team !!!

De handtas die ik maakte is recht op recht, maar de afwerking en de verhoudingen zorgen ervoor dat het een stijlvolle tas werd.  Ik heb gekozen voor de versie met verzonken rits, deze versie vraagt wat meer van je handen en de motor van je machine.

Om de tas meer vorm te geven heb ik ze verstevigd met dikke volumevoering…

… de schouderband is verstevigd met plakkatoen.

De buitenzakken en de bovenrand van de tas zijn afgewerkt met een paspel.


De tas is ook voorzien van 3 gelijke binnenzakken, maar je kan de breedte ook aanpassen aan de dingen die je erin kwijt wil, en een zakje met ritssluiting.

Door het oogje van de trekker van de verzonken rits naaide ik nog 2 knopen aan elkaar.

Om de tas mooi te laten staan heb ik er een stevige tassenbodem ingelegd, gemaakt van een plastic placemat, hoekjes afgerond en overtrokken met een restjes stof. Ook mijn eigen labeltje kreeg een plekje.


Het tasje is gemaakt van 2 x 2 rechts lapjes stof van +/- 20 cm x 20 cm.  Van de rode stof had ik niets meer over, maar in mijn lappenmand vond ik nog een stukje dat perfect matcht met de gekregen stof.  Dit tasje met rits kan duizend-en-een dingen herbergen.  Het was ook een ware overwinning met een netjes afgewerkte rits.De kussens krijgen een plaats in mijn favoriete zetel in de veranda.

Van de allerlaatste restje maakte ik nog een dumpling en een hoesje voor papierenzakdoekjes.

Laat de zomer nu maar komen, mijn accessoires om te flaneren langs de terrasjes zijn klaar, nog een zonnebril en een goed boek!

Nogmaals bedankt, ik vond het heel leuk en heb me kunnen uitleven.

Groetjes

Annie”

Het zijn prachtige projecten geworden Annie, je hebt de stof goed benut en door de duidelijke foto’s en beschrijving kunnen we ons goed voorstellen hoe de projecten ontstaan zijn. Hartelijk bedankt voor het meedoen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

11 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Riet

  Wat een frisse ontwerpjes met vernuftige details. Prachtig Annie!
  Wat een idee die rits en de kussen zijn ook geweldig sfeervol

 • Ivy

  Heel mooi allemaal !!
  En dat de zomer nu eindelijk maar eens gaat beginnen, dat je alles kan gebruiken…

 • Thérèse

  heel erg leuke tas met toebehoren heb je gemaakt van toegestuurde stofjes Annie.

 • carla

  ik sluit me aan bij de vorige sprekers, een echt zomers project. heel leuk en mooi, complimenten

 • Jupke

  Wat een leuke en vrolijke combinatie van tasjes en zo mooi gemaakt. Een toppertje 😀

 • Irma

  Wauw, wat een mooie creaties! Een inspiratiebron voor velen, stel ik me zo voor.

 • Ria Zandbergen

  Dat is een hele vrolijke tas geworden zeg! En nog aardig wat accessoires erbij, leuk. En heel netjes afgewerkt, top. En dit is nog maar het begin van de zomerblog, ik ben heel benieuwd naar de andere projecten.

 • janneke

  Wat is dit een leuke tas geworden! En zoveel, en mooie vakjes erin. Wat een goed idee om de binnenkant van de vakjes weer met de ‘buitenstof’ te doen. Die ga ik onthouden!!!!

 • Ageeth

  Je hebt er echt wat (of eigenlijk ‘veel’ ;)) moois van gemaakt Annie! En wat een leuk idee om 2 knopen aan de trekker van een rits vast te zetten.
  Heel veel plezier met alle accessoires!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam