Creatieve berichten over naaien

Zomerblogproject # 4

Saskia Tooten heeft van de stof twee jongensbermuda’s gemaakt. Alhoewel ze zelf eerst even twijfelde of de stof wel jongensachtig genoeg was, is het resultaat ontzettend leuk. Het BERNINA team is weg van de beide vrolijke kereltjes in de zomerse bermuda’s! Saskia heeft haar bericht van veel detailfoto’s voorzien, als je de cursor over de foto’s beweegt, zie je het commentaar van Saskia.

Saskia schrijft ons:

“Hallo,

Hier mijn resultaat van het zomerproject. Ontzettend leuk om zoveel foto’s te maken van mijn projecten, iets wat ik normaal alleen van het eindresultaat doe. De stof was iets meer roze dan ik dacht toen ik hem binnenkreeg. Oh jee, hoe moet dat met 2 jongens? Maar voor een zomerse bermuda kan veel, en met een wit shirt of zo en een kort blond koppie kunnen die broeken prima op het strand denk ik zo. Kijk maar naar het vrolijke resultaat! De jongens vinden ze ook leuk!

Ik heb 2 patronen uitgekozen met uitdagende zakken, die ik nog nooit had gemaakt. Een bermuda mt 116 uit de zomerottobre 2012, voor mijn jongste zoontje, met opgestikte zakken die lijken op een kussensloopje, met een lummel in de klep, en een paspelzakje aan de achterkant. Een bermuda mt 134 uit de nieuwste zomerottobre 2013 die een week later na ontvangst van de stof op mijn deurmat viel.

Deze broek heeft op de achterkant 2 opgestike zakken met een bies en een ‘paspel-rits’.

En verder de gewone dingen: zijzakken ...

… insteekzakken,

… zakken met paspels,

… doorgestikte zakbiesjes,

… en stikken in de ditch,

… een rits,

… en een tailleband en lusjes.

De stof met de citrusvruchten was precies genoeg, de hoeveelheid had ik nl al doorgegeven zonder dat ik het patroon had. Gewoon op de gok! De rode stof heb ik gebruikt voor de binnenkant van zakken, broekzomen, biesjes, etc, die was ook voldoende.

De opgestikte zakken van de eerste broek had ik eerst niet door. Hoe moest ik nu toch beginnen met stikken? Maar na wat gepuzzel is het gelukt.

De paspelzak viel me heel erg mee, eigenlijk een eitje. Die ga ik toch wat vaker naaien.

De opgestikte zakken met bies zijn pas gelukt toen mijn moeder me uitlegde dat ik op de goede kant van de stof de zakomlijsting moest aangeven door een mal te gebruiken onder mijn naaimachine.

Daarna is het gelukt, maar deze zakken hebben me ook flink uitgedaagd. Ik heb van het bies stikken helaas geen foto’s, maar uiteindelijk is het me gelukt. De rode bies steekt leuk af. De broek is wat korter geworden op verzoek van mijn zoontje, hij vond een broek over de knie niet lekker zitten.

Voor mijn oudste heb ik ipv een broekhaak nu eens een gewoon knoopsgat genaaid, hij is nu oud genoeg voor een echte knoop. Met hulp van de voetje 3A en de speciale accessoire voor ongelijke stofkanten, wat met een tailleband al snel het geval is.

Spoeltje gereed maken, en gaan.

Wat is een knoopsgat tegenwoordig toch makkelijk!

Vanochtend de fotomodel sessie, en klaar.

Op naar mijn volgende project, dat wordt een zomerjurkje.

Groeten, Saskia Tooten”

Heel hartelijk bedankt voor dit mooie project Saskia, je hebt er heel veel werk van gemaakt met zoveel foto’s en dat stellen we natuurlijk zeer op prijs. De jongens zien er echt gaaf uit in hun vrolijke bermuda’s!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ria Zandbergen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Echt stoer die bermuda’s. Het kan makkelijk hoor deze stof bij jongens, lekker vrolijk. Ik zie er ook gelijk een ander t-shirt op wat heel goed zou passen, dan is nml. het Zwitserse t-shirt. Een rood t-shirt met een wit kruis erop. (de Zwitserse vlag) Ik heb net even in de kast gekeken of ik nog een klein maatje had liggen, maar helaas, anders had ik die je wel kunnen sturen. 😉
    Heel grappig dat je ook even op zag tegen het maken van een paspelzak, had ik ook een tijdje geleden en het valt echt mee. Gewoon durven, desnoods eerst een proeflapje. En ideaal die moeders die je nog graag helpen. Heel veel succes met je zomerjurkje, laat je die ook nog even zien.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam