Creatieve berichten over naaien

Zomerblogproject # 7

Irma Haerkens heeft een prachtige zomerjurk gemaakt, kijk het beste zelf even naar de mooie foto’s en beschrijving.

Het hele project staat of valt natuurlijk met een leuk ontwerp en een goed patroon. Het ontwerp heb ik samen met mijn dochter gemaakt. Ik teken mijn patronen zelf

Het naaien gaat beginnen:

Tijdens het knippen kwam ik er achter dat de 4 meter stof niet toereikend zouden zijn voor de uitvoering en daarom heb ik het achterpand ietsje gewijzigd, daar zijn de plooien alleen in het rokdeel verwerkt

Ik heb alle gedessineerde plooidelen en rode jurkdelen eerst gezoomd om een mooie plooivalling te verkrijgen,  en ze vervolgens aan elkaar genaaid

Het bovenste deel van het voorpand moest daarna weer dichtgemaakt worden

Ik heb voor trensjes gekozen zodat de plooien nog enigszins verraden dat er een ander stofje onder zit. Om het geheel te verlevendigen hebben we besloten aan de bovenzijde steeds aan één kant het plooitje om te vouwen; van de gedessineerde stof is zo nog net een stukje zichtbaar.

Op de overige foto’s is te zien dat de opzet gelukt is: als je stilstaat is het een rode jurk maar als je gaat bewegen vallen de plooien open. Doordat de stof tamelijk licht van gewicht is, is een zuchtje wind ook al voldoende voor dit effect, zagen we gisteren. Heel leuk! Doordat het model zoveel stof vroeg, is er niets overgebleven voor een ascessoire, alleen voor een haarlint

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een eenvoudig jurkje. Maar als je je realiseert dat de plooidelen het patroon moeten volgen en niet simpelweg rechte stroken zijn, snap je dat het veel werk is geweest. In totaal heb ik 42 patroondelen in deze jurk verwerkt.

Vriendelijke groet,

Irma Haerkens

Beste Irma, wij vinden het jurkje ook op het eerste gezicht zeker niet eenvoudig, het is te zien dat hier heel wat uurtjes in hebben gezeten. Maar het resultaat is geweldig, daar mogen je dochter en jij trots op zijn! Hartelijk dank voor het meedoen en heel veel plezier bij het dragen van de jurk.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ria Zandbergen

    Wat origineel, en zeker heel veel werk, maar ook heel netjes uitgewerkt. Leuk! Knap hoor om dit patroon zelf te maken.

  • Jupke

    Wat is het leuk om te zien wat een aantal mensen van dezelfde stof maken!!
    Ook deze jurk van Irma is een erg leuke en uitvoering. En nee het resultaat is niet makkelijk, enerzijds door de vele patroondelen en anderzijds kost het veel tijd en aandacht om het in elkaar te zetten.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam