Creatieve berichten over naaien

Zomerproject # 10

Jullie zullen versteld staan van wat Jupke Lestraden allemaal van de stof voor het zomerblogproject heeft gemaakt, kijk het beste zelf even:

Toen ik de stof had ontvangen, heb ik die een paar dagen laten liggen en mijn gedachten laten gaan over wat ik ermee wilde gaan doen. Uit de voorraad stoffen en restjes volgde toen okergele stof en rood tafelzeil en ook fournituren mochten niet ontbreken.

Omdat ik een nogal complex geheel in gedachten had, ben ik begonnen met het tekenen van de patronen.

Alle patronen op de juiste stoffen gelegd en eerst aan de slag met de buitentas dat ook een tafelkleed moest kunnen zijn.

Eerste hoekrits ingezet maar dat gaf problemen, alles uitgehaald en opnieuw begonnen. Ja dan maar een apart tafelkleed maken dacht ik. Niet tevreden, want ik wilde perse dat de buitentas ook een tafelkleed kon worden. Eigenwijs als ik ben, het moest en zou worden zoals ik eigenlijk had bedacht. Alles uitgehaald en opnieuw begonnen.

Alle stofdelen voor de buitentas en de voeringtas heb ik verstevigd met dikke niet-plakbare vlieseline. Vervolgens het tafelzeil zowel op buiten- als binnenzijde gestikt omdat de tas dan aan de buitenzijde niet te vuil wordt en aan de binnenzijde omdat natte badkleding en handdoek erin kunnen zonder dat de hele tas nat wordt. In elke hoek een rits gezet, daarna de okergele waaiervormen van dubbele stof in de hoeken onder de ritsen ingezet. Een tweede model op dezelfde manier in elkaar gezet als de basis met een opbergvakje, maar zonder de gele hoekwaaiers.

Toen de twee tassen op elkaar gelegd en de delen bij de ritsen op elkaar gestikt. Een brede effen rand aan de bovenzijde gezet met applicaties van motiefjes uit de gedessineerde stof, deze heb ik met vliesofix op de ondergrond vastgeplakt en daarna voorzien van een zigzag-randje. Als de ritsen dicht zijn worden de hoekwaaiers tegen de zijkant van de tas gevouwen en vastgezet met een houtje-touwtjeknoopje aan de buitenkant en een elastisch lusje aan de binnenkant. Ik heb er korte brede hengsels aan gezet omdat men er dan niet over kan struikelen als de tas is uitgelegd en een tafelkleed is geworden.

De tweede tas is wat kleiner dan de eerste maar heeft geen ritsen in de hoeken. Deze tas is geheel van stof zonder bodem van tafelzeil. De binnenbodem is van ongebleekte katoen en de tas is helemaal op dezelfde manier voorzien van dubbele vlieseline als de eerste tas. Ook op deze tas heb ik veel applicaties gestikt die ik heb gemaakt van de gedessineerde stof, Vlisofix gebruikt om de applicaties op de juiste plaats te plakken en daarna voorzien van een zig-zagrandje.

Kussentjes

De 4 kussentjes bestaan uit 2 lagen stof met daar tussen een laag dik schuimrubber dat ik heb gehaald uit 2 oude versleten tuinkussens. De randen heb ik daarna  eerst met de lockmachine bewerkt omdat het te dik was om netjes met de naaimachine te kunnen stikken. Als laatste heb ik de randen afgewerkt met een smal biaisband.

BBQ- /Pannenlappen

Twee Barbecue- /Pannenlappen hebben een tussenlaag van driedubbel volumevlies en de randen zijn op dezelfde manier afgewerkt als de kussentjes.

BBQ-Schort

Omdat ik ook met de restjes wat wilde doen heb ik als laatste een BBQ-schort gemaakt. Ook hier eerst een patroon getekend en vervolgens de delen aan en op elkaar gestikt. De schort is van dubbele stof. Daarna applicaties toegevoegd, grote zak voorop gestikt, 2 lange uiteinden om te strikken aan de tailleband gezet en een brede band aan de bovenkant voor om de nek.

En het eindresultaat:

Om het geheel compleet en reisvaardig te maken heb ik alles in de buitentas gedaan:

Binnentas – 4 Kussentjes – 2 BBQ- /Pannenlappen – BBQ-schort – Wegwerp-BBQ – Wegwerpbestek en Wegwerpservies.

Hoewel het me uiteindelijk heel veel tijd heeft gekost, heb ik met heel veel plezier gewerkt aan het BERNINA Zomer Blog Project 2013.

Als laatste wens ik iedereen een hele fijne ZOMER met heel veel zon en ontspanning !!

Beste Jupke, het is een prachtig project, of eigenlijk veel meer prachtige projecten geworden! Wat een werk! Het BERNINA team is erg onder de indruk. Hartelijk dank voor het meedoen en veel plezier met alle delen van het BERNINA zomerblogproject!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam