Creatieve berichten over borduren

De volgende stap is gezet

Ondertussen heb ik nog meer bloemetjes gehaakt,  met een andere maat haaknaald. Met 2,5 en 3. Zo krijg je met hetzelfde patroon een grotere bloem. Ook alle draadjes zijn afgehecht.

Ook heb ik wat blaadjes gehaakt, gegoogled en een patroon van een blaadje gevonden.

En…. een grote stap, ik heb stof gekocht en ik weet wat voor een jasje ik ga maken. Een jasje met een shirt. Ik heb een hele donkerblauwe jeans gekocht, met voor het shirt een mooie herfstbruine tricot.

Voor het jasje heb ik toch ook nog een voering gekocht, en daar zoek ik dan meestal ook een mooi stofje voor, kan ik bv. de mouwen later omslaan.

En hier zitten alle kleuren in die in de gehaakte bloemen zitten.

Ook het patroon voor het jasje heb ik gevonden, het komt uit Stiched by you, voorjaar 2013.

Het is een jasje met 3 kwart mouwen, en ik denk dat ik er lange mouwen van maak.

Voor het shirt gebruik ik mijn basispatroon wat ik al heel vaak heb gebruikt. Welke kraag ik op mijn shirt doe, daar ben ik nog niet helemaal uit. Omdat ik nog niet precies weet wat ik met het shirt wil, begin ik met het jasje. De naden en deelnaden ga ik doorstikken met voetje 22. Ik leg hier 3 katoenen draadjes in, en stik deze dan vast, ik moet nog uitproberen welke steek ik daarvoor ga gebruiken.

Ik stik als eerste de schoudernaden en de deelnaden, dan wil ik met voet 43 nog wat bladmotieven borduren met de borduurmachine, en daar kunnen dan de gehaakte bloemen op.

Als ik dit patroon ga borduren gebruik ik niet mijn gewone borduurvoet, maar voetje 43, ik laat dan de groene katoenen draad mee lopen, dit gaat heel goed met  dit motief, omdat het een stikpatroon is.

Maar dan nu eerst het patroon maar gaan overnemen en de stof gaan knippen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam