Creatieve berichten over naaien

Zomerblogproject # 12

Dit fantastische project, of beter gezegd projecten (!), ontvingen we van Marjet Veldhuijzen van Zanten. Een mooi gedekte ontbijttafel met gezellige accessoires!

Marjet schrijft ons:

“Tijdens het lezen van de vele blogs die ik af en toe volg, kwam ik een leuke uitdaging tegen. Ja, dat is leuk en gelijktijdig flitsen er allerlei variaties door mijn hoofd. En dan maar wachten en uiteindelijk mocht ik mee doen.

De post brengt een pakket, het voelt wel zwaar aan. Je opent het en dan beginnen de fantasie weer. Mijn vingers jeuken om aan de slag te gaan.

Ik heb contact gezocht met de leverancier van de stoffen. Ze sturen mij nog een aantal stoffen toe, zo zonder het eerst zelf gezien te hebben. Net Sinterklaas.

Maar nog steeds ben ik nog niet helemaal tevreden. Er mist nog iets.

Ik ga op een zondag naar Leeuwarden naar het Stoffenspektakel. Bij een van de laatste marktkramen kom ik nog meer meloenen-stof tegen. En ook nog meer stofjes die bij het project horen. Ik word helemaal blij.

Thuis gekomen, alles in de wasmachine voor de kleur-echtheid-test. Gelukt, ook het fiberfill meegewassen.

En dan ga je de eerste knip zetten in de stoffen. Eng.

De naaimachine heeft de afgelopen weken vele overuren gemaakt. Het project heeft zich gedurende tijd gevormd. Stap voor stap alle dingen gemaakt.

Voor het eerst zelf biaisband gemaakt:

Mijn eigen stof gemaakt:

En dan slaat het noodlot toe. De stof wordt dikker en dikker door het fiberfill en de extra lagen. Er breken zelfs titanium naalden.

Ook heb ik mijn Bernina 580 leren kennen als een lieve machine, die deed wat ik vroeg. En wat was ik blij met de snelheidstoets.

De verschillende projecten, als eerste de theemuts:

Van de restjes stof werden onderzetters gemaakt:

Kleine theemutsjes als eierwarmers:

Theemuts en broodmandje:

Misschien zeggen de gevorderde naaisters onder ons, ja dat had ook netter gekund. Klopt, ben ik helemaal met hen eens, maar aan de andere kant vind ik het niet erg. Het blijft mijn werk en daar ben ik trots op.

Ik had graag met zon de foto’s willen maken, helaas is deze tot nu toe veel afwezig.

Gebruikt materiaal:

rode stof – 2 meter

meloenen stof – 4 meter (ik vond later op een Stoffenspektakel nog meer)

rood garen – 2000 meter

overige stoffen – 1 meter per stof soort

knopen – 7 stuks

fiberfill – 2 meter

plakkatoen – 4 meter

heel veel tijd 🙂

Geniet van mijn project en de vele onderdelen.”

En dat hebben we gedaan Marjet, het liefst waren we met het hele BERNINA team langs gekomen om gezellig bij jullie aan tafel te schuiven! Het ziet er allemaal prachtig uit! Hartelijk dank voor het meedoen en we hopen, dat je samen met je gezin nog van vele gezellige ontbijtjes aan deze mooi gedekte tafel kunt genieten.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Biba

  Je bent wel even bezig geweest Marjet. Gelukkig hebben we een mooie zomer zodat je kan genieten van je vrolijke tafel.
  Groetjes, Biba

 • shir tongi

  Ontzettend mooi Marjet, woahw wat een super afwerking van zo’n mega project! Petje af. Groetjes Shir

 • Jupke

  Nou top hoor Marjet!! Ook jij hebt er veel tijd en creativiteit in gestoken om dit project uit te voeren. Een genot om naar te kijken en tevens vind ik het een geweldig leuke inspiratiebron. Ik wens je heel veel zonnige dagen om er heerlijk van te genieten.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam