Creatieve berichten over quilten

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde

Het is weer de tijd van het jaar: het Quiltersgilde exposeert (een zeer grote selectie van) het werk van haar leden, dit jaar in de Grote kerk in Alkmaar. Er zijn honderden traditionele, moderne en artquilts te bewonderen gedurende 5  dagen vanaf 6 t/m 11 september waarbij er op vrijdag ook nog een avondopenstelling is.

Er is een thema tentoonstelling (Thema Parade ivm. het 30 jarig bestaan van het Quiltersgilde), een miniatuur quilt tentoonstelling, een artquilt tentoonstelling, en drie prijswinnende quilts krijgen een bijzonder plekje. In deze brochure kun je daar al wat achtergrondverhalen bij lezen en vind je ook praktische informatie:

Klik hier

Ook zijn er demonstraties en winkeltjes te vinden in de kerk. Voor mij is het een bijzondere expositie, omdat we na twee jaar de leergang Quilten Speciaal te hebben gevolgd, een eindwerkstuk hebben gemaakt wat hier in een groepsexpositie getoond gaat worden. Mijn Bernina heeft daarbij overuren gemaakt, met name in het doorstikken van een shibori geverfde achtergrond:


Heerlijk om gewoon de lijntjes te kunnen volgen. Maar dan wel in veel verschillende tinten, was ik even blij met de automatische draadinsteker…:

Ook hangt er de quilt Dandellion die ik als zelf-doen-project voor het blad Quilt en zo gemaakt heb (meinummer):

Wat er niet hangt, is mijn Kinderparade quilt, wel gemaakt voor het thema maar niet op tijd klaar maar dat hindert niet want natuurlijk niks leuker dan deze quilt thuis op te hangen onder het kritisch oog van inmiddels pubers ;-):

Mijn Bernina naaimachine is toe aan een onderhoudsbeurt maar dat is dan ook wel verdiend!
En wat zullen we nu eens gaan doen? Uit mijn handen komt even niks maar het hoofd denkt wel door.  Het thema voor het Quiltfestival, volgend jaar juni is ‘denken’. Dat zal mijn volgende themaquilt wel worden.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam