Creatieve berichten over borduren

De derde stap, het jasje

Het jasje is klaar!

Ik ben er wel heel tevreden over. Het duurde wel lang voordat ik het klaar had, omdat ik het natuurlijk heel goed wilde doen, en nog wel eens van gedachte veranderde. En onder tussen liet ik mijn gedachten ook gaan over hoe ik mijn shirt wilde, daar moeten de bloemen ook terug komen! Maar hoe….. Ik dacht dat het niet mooi was als ik ook de gehaakte bloemen op het shirt zou doen, want dan krijg je van die bobbels onder het jasje. Dan maar borduurpatronen maken. Een goede oefening om te oefenen met de prachtige BERNINA software. Daar ga ik nog wel een apart blog berichtje over schrijven.

Nadat ik de stof en de voering had geknipt, heb ik de figuurnaden gestikt, het zijpand en de schoudernaden. Deze wil ik doorstikken met voetje 22. Maar eerst een proefje welke steek ik het mooiste kan gebruiken, want ik wil wel dat de draad goed zichtbaar blijft.

Het wordt de wafelsteek, bij de meeste machines is het steek 8.

De steeklengte heb ik iets groter gezet.

En nu kan ik dan alle naden doorstikken. De zijnaden doe ik later. Nu kan ik de panden goed plat leggen om te bepalen hoe en waar ik de bloemen wil. Maar nu eerst wat bladmotieven met de borduurmachine en voet 43.

Dit zijn dan de eerste motieven. Eerst dacht ik om de gehaakte bloemen er met de machine op te stikken, maar ik ga het toch maar met de hand doen, een hele puzzel hoe en waar ze moeten komen.

Dit was het eerste, wat bovenaan licht, ik vind nu dat er eerst nog wat bladmotieven bij moeten.
Die dan nog geborduurd, en toen alle bloemen met de hand vastgezet. Ik vind het steeds leuker worden.
Dan kunnen de zijnaden dicht, en ik vind nu dat het zakje toch wel op het voorpand kan, ik wilde het eerst weg laten. Op de mouwen borduur ik dan nog een mooi merkje.

Op het maken van het logo, kom ik in een later blog bericht op terug. Ik heb een aantal dingen in de software geleerd, wat ik graag met jullie wil delen.

Hier vast een proefje wat ik heb gemaakt, voor de patronen die ik op het shirt wil gaan gebruiken. Ik laat jullie een bloem zien, en een knoopsgat.

Dan de voering er in, deze is wel super glad, naait niet zo makkelijk, maar met aantrekken wel handig. De zoom in de mouwen, in de onderkant, dan kan de voering door de hals gekeerd, en als laatste het halsboordje erop.

Zo, mijn kunstwerk is klaar.

Ik wist niet dat haken zo leuk was, en dat het zo’n leuke combi zou zijn. Handwerken zal wel nooit mijn ding worden, maar ik ga het zeker nog wel eens toepassen gecombineerd met naaiwerk.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam