Creatieve berichten over borduren

De laatste stap, het shirt

Nog even een kort bericht over het shirt, ik wil het toch even laten zien.
Als basispatroon, een standaard shirt, een patroon wat ik heel vaak gebruik.
Op het shirt heb ik een aantal patronen geborduurt, die ik in V6 gemaakt heb. Omdat ik de afgelopen weken, en nog de komende weken niet zoveel achter de naaimachine kan, wil ik me gaan verdiepen in de software. Dit shirt was mijn eerste proef, ik laat het jullie zien, maar de uitleg volgt later. Mijn komende berichtjes gaan over de software.

Ik ben begonnen met het borduren van de panden, daarna wilde ik in het voorpand de sluiting maken, maar dat ging niet helemaal goed!

De knoopsgaten kort naast middenvoor gemaakt, daar aan een beleg, van de voeringstof van het jasje. Aan de andere kant de onderslag, van de stof van het shirt. Oeps…… toen had ik het ingeknipt, en zag ik direkt dat ik het had fout gedaan. Ik had het op middenvoor ingeknipt, en daar moest dan ook nog de naad af, voor het beleg, dus kwam dat niet goed uit!

Wat nu……Ik heb geen stof over voor een nieuw pand. Dan toch maar de standaardsluiting zoals in een poloshirt zit, maar dan met een creatieve draai.

En zie het resultaat. Voor de knopen heb ik rondjes gehaakt om oude knopen, en zo komt het garen toch van het jasje terug. Ik ben er blij. Nog mooier vind ik de geborduurde bloemen, die ik zelf heb gemaakt in V6. Maar hierover later een bericht.

Dit is dan de achterkant, het bladmotief is hetzelfde motief als van het jasje, nu alleen dan gestikt met borduurgaren.

En zo is dan de combi!

Laat de herfst maar komen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam