Creatieve berichten over naaien

Nieuwe seizoen!

September de start van het nieuwe seizoen en vandaag 1 september is er een inhaaldag voor alle volwassenen die nog een les of meerdere lessen open hadden staan> een superleuke zondag waar allemaal gezellige dames langskomen om aan hun projecten te komen werken.

En volgende week zondag de start van de nieuwe kindernaailes-reeks met een hoop nieuwe kinderen maar ook trouwe kids die al een tijdje komen! We hebben er erg veel zin in de eerste foto’s daarvan volgen snel.

Een van mijn cursisten, een Belgische dame, heeft op een rommelmarkt in België een Bernina gevonden voor 5! euro dus ze was helemaal gelukkig en stuurde me trots de foto’s toe van de machine met mooie koffer. Het is een Bernina 802 de voetjes missen maar daar valt wel aan te komen en ik wil Bernina bij deze vragen of ze misschien een Nederlandse gebruiksaanwijzing hebben?

In het kader van Vintage en Retro heb ik een heel schattig herfstjasje gemaakt voor mijn lieve Nova! De afwerking is mijn grote trots en daarvan doe ik ook een close-up foto.

De voering van de capuchon is van één van mijn lievelings-stofjes met Roodkapje van Aneela Hoey. Tussen het achterbeleg en de voering heb ik een wit kantje mee gestikt als leuk detail en hetzelfde kantje heb ik ook als kapstokhaakje gebruikt. De rest van de voering is van een stuk dat ik gekocht had op de Vrijmarkt in april voor 50 cent! Helemaal leuk dus, en de knoopsgaten zijn altijd een feestje op de B330!

Nog meer in de retro-vintage-hoek zijn twee pareltjes van een cursist die helemaal gek ik op jaren 50/60 kleding. Een mooie jurk uit de Burda en een mooie plooirok van twee halve cirkels.

Goed gedaan Jildau!

En last but not least! Het project voor de Barbershop van het vriendje van mijn nichtje. Normaal maak ik niks in opdracht daar heb ik domweg gewoon geen tijd voor maar dit vond ik zo leuk!

Ik heb drie schorten gemaakt van een soort canvas die ik dubbel heb gebruikt voor nog meer stevigheid. Die stevigheid was  erg nodig vanwege de zware nestels bovenin> de stof heb ik aan de binnenkant nog extra verstevigd met vlieseline.

De zak voorop heb ik afgewerkt met nep-leer aan de bovenzijde waar de B330 zelf zonder leernaald zo doorheen naaide gelukkig! Het nek-koord heb ik ook van nep-leer gemaakt en is maat te maken d.m.v. een knoop.

De sluiting achter is van een echt lederen riempje die in tweeën was geknipt en mee gestikt is tussen de binnen- en de buitenkant. Ze zijn er erg tevreden mee!

Zij, de Cut-throat-barbers zijn te vinden op de Warmoesstraat in Amsterdam!

Fijne zondag en tot snel!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam