Creatieve berichten over naaien

het was….leuk!

Om te doen, bedoel ik. Pure ontspanning! Een lapje stof, tussenvulling en achterkantje en dan een stukje organza pakken, op de stof leggen en cirkeltje stikken. En nog één en nog één!

En waarom ik dit deed? Nou inderdaad gewoon ter ontspanning. Vorige week vrijdag hadden we een bijeenkomst van de artquiltgroep Oost. En nu is het niet zo dat zo’n bijeenkomst zo inspannend is dat ik gelijk weer ontspannen moet. Nee… het is juist een heerlijk ontspannen dag. Maar wel een dag waar je hoofd vol van raakt. Zoveel leuke dingen!

Eén daarvan was een techniekje die we geleerd hebben. De techniek waarbij op een sandwich van stof, tussenvulling en achterkant, een stuk organza gelegd wordt waarop een motief gestikt wordt. Hierna wordt met de soldeerbout delen van de organza weg gebrand.

Erg leuk om te doen! Maar ’s avonds thuis bedacht ik dat deze techniek toch wel erg veel lijkt op appliceren waarbij de stof met de schaar weg geknipt wordt. Natuurlijk is het effect wel iets anders. Maar toch….

Vandaar dat ik even, ter pure ontspanning, cirkeltjes ging stikken. En hoe krijg je mooie cirkeltjes?

Juist met de cirkelliniaal! Nu moet ik zeggen, ik vind het stikken met de cirkelliniaal altijd vreselijk leuk. Iedere keer weer kijk ik vol verwondering naar mijn machine die niet recht…..maar rondjes naait. Dat is toch geweldig!

Maar eigenlijk is het dus toch wel leuk geworden. Dus…. ga ik nu bedenken hoe ik verder zal gaan.

Wordt vervolgd …..

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam