Creatieve berichten over borduren

Kado tip:Hollands kadootje

24 Augustus waren mijn man en ik uitgenodigd voor een bruiloft in Frankrijk, een Franse collega van mijn man ging trouwen. Maar ik was toen net uit het ziekenhuis dus nog niet in staat om naar Frankrijk te gaan. Mijn man bleef bij mij thuis. Nu moest hij deze week weer voor zijn werk naar Frankrijk dus maar even een kadootje gemaakt. Handdoeken met naam blijven altijd leuk, maar er moet nog wel iets hollands bij. Mijn man neemt vaak voor zijn collega stroopwafels mee, hij is er dol op en dat kennen ze daar niet.

En wat heb ik bedacht, ik maak een mooie rood geblokte keukenschort met daarop het recept van een stroopwafelcake. Dat is een hele klus, want de tekst moet dan natuurlijk wel in het Frans vertaald, en dan al die verschillende leestekens op de letters, moeten natuurlijk wel allemaal goed staan!

En dan bovenaan de schort, nog een mooi Hollands stelletje!
De schuine kanten van de schort heb ik afgewerkt met de bandvoet schuine biezen geknipt, en je stikt het er in een keer perfect aan. Het is een dure voet maar je hebt er wel veel plezier van.

De zijkanten heb ik een keer naar binnen geslagen, omgevouwen en doorgestikt.

Dan de handdoeken, met washandjes, op de schaal komt dan ook nog een pak cakemix en uiteraard de stroopwafels. En als extraatje heb ik dan nog twee mini stroopwafelcakejes gebakken.

Leuk kadootje geworden, nu wel benieuwd wat ze er in Frankrijk van vinden.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam