Creatieve berichten over quilten

Quilts in Veldhoven

Parel aan de Vecht

Detail


Deze week worden in de Koningshof in Veldhoven de Europese Quiltkampioenschappen gehouden. Een aanrader voor wie van quilten houdt! Behalve een heleboel gezellige winkeltjes met quiltspulletjes zijn er prachtige quilts tentoongesteld uit binnen- en buitenland. Het start donderdag 17 oktober en duurt vier dagen tot en met zondag 20 oktober (kijk ook eens op www.oeqc.eu).
Extra spannend is het voor mij dit jaar omdat ik met mijn quilt ‘Parel aan de Vecht’ mee doe aan de kampioenschappen. Hoewel ik doorgaans een handquilter ben, was ik zeer geinspireerd door de aanschaf van mijn BERNINA quilters edition 550. Ik heb bij het ontwerp van deze quilt een foto afgedrukt op stof en ik ben die machinaal gaan bewerken met allerlei garens en stukjes stof. Eerst doe je dat voorzichtig, maar als je de smaak te pakken krijgt, zie je pas hoeveel mogelijkheden je hebt met de naaimachine. Deze techniek wordt ook wel naaldschilderen genoemd en het BSR systeen van BERNINA is bij het freemotion bewegen een hele fijne hulp.
Ik ga zeker ook weer kijken in Veldhoven, een dag is bijna te kort… Veel plezier als u ook gaat kijken!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam