Creatieve berichten over borduren

Uit je dak gaan met PaintWork en CrystalWork

Al met de introduktie van DesignWorks zag ik deze boom, ik vond het een geweldig patroon. Het is een patroon van Berninadesignstudio en had zoiets daar wil ik zeer zeker iets mee gaan doen. Maar ja….. dan ligt het er maar en er gebeurt niets mee. Totdat ik te horen kreeg dat DesignWorks het accessoire van de maand oktober was. Nu moest de boom er toch komen. Maar waarop en hoe……..

Ik bedacht dat ik nog wel een bloesje kon gebruiken voor het najaar, en deze boom past mij wel voor de herfst. Dan op zoek naar stof, en dan als eerste maar even kijken op de site van Herberttextiel, ik weet dat hij prachtige katoentjes heeft, en ik hoop dat daar iets bij zit wat ik kan gebruiken. En jaaah, daar vond ik deze vogeltjes.

Deze is helemaal perfect voor applicatie, en dat vind ik het leuke van designworks combineren. ook neem ik er nog een effen stofje bij, en een bloemetje. Dit gaat helemaal goed komen. Nu wachten op de post.

Alvast bedacht hoe ik de patronen wilde, ik gebruik weer mijn basispatroon van mijn bloese, en teken er nu passen in op voor en achterpand. De passen knip ik straks enkel van stof, omdat ik dan kan bepalen hoe en op welke hoogte de vogeltjes komen.

Maar wat ga ik nu doen met die boom….. Hij is zo heel erg mooi, maar niet zo heel groot. Eigenlijk wil ik op mijn hele rugpand de boom. Maar op mijn rug wil ik hem niet helemaal in paint, ik wil hem ook doorstikken. Dus ik heb de afbeelding uitgeprint, dit A4tje in vieren verdeeld, en toen vergroot.

Daarna overgetrokken  op soluvlies, en dit op mijn achterpand gespeld, zo kan ik een aantal lijnen doorstikken.

Daarna spoel ik het achterpand uit, en kan ik lijnen aanbrengen met de stiften, dit heb ik wel met de textielstiften gedaan, maar geen patroon van gemaakt, maar uit de vrije hand gedaan.

En dan strijk ik achter een deel van de vogeltjesstof vliesofix, en knip ze uit, strijk ze op verschillende plaatsen op de boom, en stik ze vast met de bsr-voet.

En zo maak ik ook nog stiksels op de mouwen en applicaties.

Op het voorpand komt de originele boom, met chrystals.

En zo heb ik weer een hele originele bloes. De knoopsgaten zijn geborduurt met de borduurmachine.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam