Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand november

Deze maand weer een leuke voet als accessoire van de maand! Voet 29c : een quiltvoet.


Een voet waar ik nog niet zoveel mee heb gewerkt, dus ik mag weer lekker aan de slag, en ik vind het leuk om ook weer uit te gaan proberen. Laat ik nou nog een pakketje hebben liggen van een naaitasje, al gekocht op de handwerkbeurs in Zwolle, reden om het nu te maken.

Ik vind de stofjes nog steeds helemaal leuk!

En dan spreek ik mijn broer, hij heeft nog een aantal zakken met stalen……. En dan gaat het naaitasje weer in de kast! En wordt het hoog tijd om weer eens een tas te maken, en er zitten zulke mooie stoffen bij.

Deze is toch helemaal prachtig om door te quilten! Ik maak gebruik van het patroon die bij de patronen ” from tassels to textures” zit.

Ik heb dit model al vaker gemaakt.

Voor de voor en achterkant gebruik ik deze stof, voor de zijkanten en de bodem neem ik een andere stof. Daarna eerst maar eens een proeflapje maken om het gevoel weer in mijn vingers te krijgen om uit de vrije hand te naaien. Ik probeer het met en zonder transport, maak verschil in de steeklengtes, en dan probeer ik een rechte steek, maar ook de zig-zag. Ik stik met borduurgaren en om het stiksel zo mooi mogelijk te krijgen, doe ik ook op de spoel borduurgaren.

Dit is mijn proefje, ik vind de zig-zag wel wat hebben, en als de tas dan helemaal klaar is kan ik er voor de finishing touch nog wel wat strassteentjes op plakken, en daar neem ik dan wel een afstekende kleur voor.

Ik kies voor de zig-zag, met een steekbreedte van 3 en steeklengte 1, dan laat ik het transport zakken. Toch wel weer erg leuk om te doen.

En een perfecte voet, door de veer in de voet drukt het de stof mooi naar beneden, het randje is transparant, zo kun je heel duidelijk alle lijnen zien! Geweldig.

Het tasdeel is klaar, leuk…. maar ik wil er toch wel iets meer kleur in. Ik ga met rood stikken tussen de dubbele lijntjes van de bloemen, en uiteraard ook met voet 29C.

De rode lijnen geven net iets extra’s, ze zijn niet allemaal even strak, maar dat vind ik bij deze bloem ook niet zo erg, ik merk wel dat je ook hierin moet blijven oefenen.

Dan kan de tas in elkaar. Ik gebruik een grijze stof voor de zijkanten en de handvaten, maar in deze stof zit een baan met stiksel, met een naadje in de bodem kan ik het er net uithalen, en de handvaten zijn dan zonder stiksels. Ik ben er blij mee.

Zo lijkt het net of ik de grijze delen ook heb doorgestikt, maar dat was al gedaan, zo was de stof. Op de stippeltjes die in het motief zitten heb ik rode steentjes geplakt.

Zo is het weer een leuk projekt geworden met de quiltvoet, deze voet is dus zeker niet alleen voor ” quilten”  traditioneel, maar ja…… wat verstaan we dan onder quilten? Ik heb nog even online in een woordenboek gekeken. Quilten is: “verschillende lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar naaien”. Hier kan ik me wel in vinden, dit vind ik ook erg leuk om te doen, en daar past ook deze tas wel in. Zo ga ik vast nog heel veel quilten. Met een doorstiksteek, daar kan ik wel van alles bij bedenken.

Kortom weer een voet met een geweldige uitdaging!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam