Creatieve berichten over quilten

Bijzondere quilts

Volgend jaar op 13, 14 en 15  juni is weer het tweejaarlijkse Quiltfestival weer in de provincie Groningen te vinden. In 14 historische kerkjes laten traditionele, eigentijdse en art-quilters hun kunsten zien. Ik vind de historische omgeving veel recht doen aan de solo-exposities en ook is het leuk om van één persoon een serie aan werk te zien dus ik kijk hier alweer naar uit. Ook is er een wedstrijdtentoonstelling met het thema Denken. Daarvoor snort mijn Bernina dagelijks, al is de deadline nog niet in zicht (1 maart 2014). Het wedstrijdelement maakt me ook weinig uit, maar het is bijzonder leuk om een tijdje bezig te zijn met een thema in je hoofd, daar uiteindelijk een plan voor te maken en in de praktijk te brengen. En vervolgens zien wat anderen met hetzelfde thema in dezelfde tijd gedaan hebben. Het maakt het bezoek aan een quiltevenement nog leuker!

In de maanden november en december is er ook een bijzondere quiltexpositie te zien in Villa Jacoba in Heerde (bij Zwolle). Willy van de Beek  laat hier zien wat zij met bepaalde thema’s gedaan heeft en wat zij allemaal uit een naaimachine weet te halen. Verstild werk in een verstilde omgeving, aanrader!

Let wel op de beperkte openingstijden:

dinsdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur.
donderdag 10.00 uur – 12.00 uur.
zaterdag 14.00 uur – 16.00 uur.
Het adres; Dorpsstraat 55, 8181 HN Heerde.
Deze expositie is nog tot eind december 2013

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • bea

    Ik ben in heerde geweest en wie van quilten houd moet er echt heen, Willy kan veel uit haar naaimachine halen maar de details/afwerking doet ze toch met de hand dus niet alleen machinewerk!

  • christina

    Dat ziet er al vast heel spannend uit Nienke. trouwens, het is geen tentoonstelling voor alleen artquilters hoor. We proberen juist alle facetten van het quilten te laten zien. Dus ook traditioneel en modern

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam