Creatieve berichten over naaien

De DIY Textile School in Amsterdam

Door mijn werk ontmoet ik veel leuke, creatieve en inspirerende mensen en kom ik soms op hele leuke plaatsen. Zo ook afgelopen dinsdag.

Ik had een afspraak met Ginni Fleck van de DIY Textile School in Amsterdam. Nou is mijn eerste gedachte, als ik in het centrum van Amsterdam moet zijn, meestal “Help, waar kan ik dan mijn auto parkeren”. Maar dat was al meteen de eerste positieve verrassing van de ochtend, want er is een pakeergarage tegenover de school.

En de tweede positieve verrassing was de locatie van de school zelf, in een heel leuk, ruim en licht pand met uitzicht over de Eilandsgracht. Hier worden verschillende opleidingen en cursussen in textielkunst gegeven, door bekende textielkunstenaars en professionele docenten. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om in deze inspirerende omgeving les te krijgen. Bijzonder is ook dat het hele complex onder de spoorlijn ligt, maar echt storend vond ik het niet toen de trein er overheen kwam.

Bij veel cursussen worden hand-technieken gebruikt, maar Ginni denkt dat er meer mogelijk is met de naaimachine, en dat denk ik natuurlijk ook.

We hebben de eerste ideeën al uitgewisseld en ik denk dat hier een hele leuke samenwerking uit gaat komen, binnenkort ga je daar zeker meer over horen. Hier op de blog, maar ook op onze Facebook-pagina.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam