Creatieve berichten over naaien

Lila met Toverkant

Het bloggen is al een tijdje geleden, maar gewoon geen tijd, andere bezigheden. En daarom ook niet veel tijd gehad om te naaien. En dames dat knaagt hoor, want ik was ondertussen wel op stoffen jacht geweest en de meest leuke stofjes aangeschaft.

detail naaien

Nu had ik wonderwel niets in het lila of het paars, kwam ook omdat mijn oog er nooit op viel. Maar door twee naai vriendinnen kreeg ik toch inspiratie. Nu had ik het geluk dat ik dit toverkant vond op een stoffenbeurs in Rotterdam voor 2 euro de meter en kon dat natuurlijk niet laten liggen.

Detail gereed

Dit toverkant neemt de kleur van de onderliggende stof aan, dus ik kan nog wel drie setjes maken in verschillende kleuren, maar vond het prachtig op het lila aansluiten. Heb de stoffen daarom ook dubbel gestikt en omdat ik geen schulp heb bij deze kant een geheel andere cup gemaakt. Al eerder had ik een paarse set gemaakt, wel met de schulp (zie vorig blogje).

Beugelband voorzijde

Omdat ik het geheel toch wat saai vond worden, bedacht ik aan de achterkant van de bustier en de slips een detail met een strikje. Was wel even een puzzel om het netjes te krijgen, maar aardig gelukt.

en klaar

Kwam op een facebook nog iets tegen over de naaivoet 20C, die heel goed te gebruiken is voor het naaien van lingerie, mooi recht stikken. Helaas heb ik deze naaivoet (nog) niet en heb de naaivoet 10 gebruikt om het beugelband netjes recht gestikt te krijgen. Ik hoop dat je mijn creatie weer leuk vind.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marion v.d. Veer

    Hallo Tialda, Voor mijn Bernina Activa heb ik voetje nummer 20 nodig. Deze ga ik nu uitproberen en laat het nog zien in mijn volgende artikelen. Bedankt voor je input, erg fijn fijn om weer nieuwe dingen te leren. Groetjes Marion

  • Tialda

    Wie weet is de sint of de kerstman wel zo lief je voetje 20C te schenken 😉 Je hebt er veel plezier van!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam