Creatieve berichten over naaien

stof verven

Het verven van je eigen stoffen is een leuke bezigheid! Het is altijd weer een verrassing wat het gaat brengen. Soms verf ik stoffen omdat ik een bepaalde kleur nodig heb om te kunnen quilten. Maar ook de ‘verf maar raak’ lapjes kunnen geweldige resultaten op leveren.

Natuurlijk liggen er ondertussen een hele stapel zelf geverfde lappen te wachten op….ja waarop eigenlijk! Vaak vind ik ze zó mooi dat het ook weer ‘zonde’ is om ze te gebruiken! Dus blijven ze liggen en met enige regelmaat bekijk ik de lappen vol bewondering.

Maar zo groeit de stapel alleen maar! En wordt hoger en hoger. Dus…. heel af en toe… besluit ik er iets van te maken.

Zo ook, toen ik een nieuwe ringband had gekocht voor het bewaren van informatie over stof verven. Resultaten, proefjes, tips, van alles bewaar ik in deze map. Maar de map was zo saai!!! Tijd voor een make-over dus.

Tijdens een gezellige dag bij een verf-vriendin had ik deze lap gemaakt. Een katoenen lap bewerkt met verdunde verf welke met een kwast is aan gebracht. Daarna op de nog natte lap met verf gedruppeld. Er zijn namelijk heel veel verschillende manieren van stof verven. Voor wie hier meer van wil weten, lees eens het blog van mede blogster Nienke (http://verfvirus.blogspot.nl/ ), dat is een zeer gepassioneerd stofverfster.

Maar om de lap nu gewoon zo te gebruiken, ach ik vind het ook altijd zo leuk om met mijn Bernientje te werken. Dus ik heb de lap in een aantal schuine banen gesneden en vervolgens weer aan elkaar gezet (waar zijn we eigenlijk mee bezig!).

En dan komt het leukste gedeelte!!! Met verschillende steken de naden accentueren. Heerlijk uit proberen van verschillende steken en verschillende kleuren naaigaren natuurlijk. Een bandje en kantje er bij!

En dan (als we dan toch bezig zijn…) nog een leuk borduurwerkje erop.

Helemaal blij met de ‘nieuwe’ map. En… ik hoef niet meer te zoeken naar mijn map met informatie over stofverven. Het is gelijk duidelijk welke map dit is!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nienke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Jij kunt ook alles met een lap stof, hoe bont ook, geweldig! Mijn verfjuf zei altijd, pak altijd je mooiste lap als eerste om mee te gaan naaien. Dan heb je weer een goede reden om te gaan verven ;-). En zo werd ik vanzelf ‘gepassioneerd verfster’…

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam