Creatieve berichten over naaien

Adventsproject – kerstboom # 17

Van Ingrid Korteknie ontvingen een waarachtig kunstwerk, wat een prachtige kerstboom! Ingrid stuurde ons het onderstaande commentaar bij haar project:

Tekenen met garen

Het leek me leuk om met een beperkte keus te moeten werken zoals de lap off-white zijde, een lapje groen en een lapje rood + passend (polysheen mettler) garen. Ik wilde in ieder geval Free-motion naaien (tekenen uit de vrije hand) met de BSR voet. Dat was de belangrijkste wens.

Wateroplosbare vlies versteviging (Solvy ) in de borduurring spannen en de kerstboom ” tekenen”. Ik heb wel 100 keer gedacht, dat gaat niet goed. Help! Het Solvy scheurde, er kwamen gaten in, maar nadat ik de druk wegnam en rustiger naaide (beetje zenuwachtig) kon ik weer vooruit en heb de gaten gedicht door er gewoon weer overheen te naaien.

De kerstballen versierd met standaard borduursteken ( BERNINA aurora 440QE). Ik wilde het cirkelapparaat nr 83 gebruiken, maar de kerstballen had ik helaas al uitgeknipt en ze waren te klein. Volgende keer beter. Eerst de ballen met het cirkelapparaat borduren en daarna pas uitknippen!

Balletjes draaien op Solvy vlies voor de kerstballen op de boom. Het leek wel een ketting. Zou mooi kunnen zijn op een jurk.

Het allerleukste en fijnste vond ik de zijde lap doorstikken met een tussenlaag en onderlaag! Ik had nog nooit op zijde genaaid en het voelde geweldig! Ik wil een sprei van zijde en doorstikken met de BSR !!!

Daarna kon ik eindelijk mijn favoriete koordvoet nr 21 gebruiken… ooit gekocht maar nog nooit gebruikt. Dan kun je tekenen met dik draad. Als boter smeer je de draad over het project.

Om het een beetje te laten schitteren heb ik hier en daar wat metallic garen gebruikt (wel eng!!!) Nog nooit mee genaaid, maar dat mooie accentje zie je op de foto helaas niet… Nog wat glazen sterretjes.  In het “echt” is het wel levendiger, met de glans van het zijde en metallic garen..

Ik dacht even lekker te experimenteren met alles, maar ik schrok een beetje van het resultaat. Experimenteren is leuk als je genoeg ervaring hebt, anders wordt het een rommeltje. Ik heb zoveel perfecte projecten gezien op internet dat mijn eigen werk heel erg tegen valt (je ziet natuurlijk ook te weinig foto’s van projecten waar het fout gaat..)  Ik heb overwogen om te mailen dat het helaas mislukt was. Ik had ook door gebrek aan ervaring geen rekening gehouden met het feit dat alles een beetje in-krimpt als je iets doorstikt, zodat het geheel niet meer 30-30 is. Of zelfs gewoon recht… hoe moet dat nu?

Hoop dat er ooit een Absolute Beginners Bernina groepje komt en met heel veel Blooper fouten. Hoe los je het op? Wat ging er fout?  Ik doe mee…( vinger in de lucht!)”

Beste Ingrid, wij moeten eerlijk zeggen, dat we echt niet zien dat je een beginner bent. Het is een prachtig project geworden!!! Zeer kunstvol en met vele interessante details. Onze complimenten!

Hieronder laten we nog de detailfoto’s zien die je ons hebt toegestuurd.

Heel erg bedankt voor het meedoen, je project is een mooie aanwinst voor onze quilt. Het BERNINA team wenst je nog een gezellige adventstijd en hele fijne Feestdagen. En als je vragen hebt, kun je ook altijd op onze blog reageren of vragen stellen op onze Facebook pagina.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam