Creatieve berichten over naaien

Extra kerstblogprojectje

Door omstandigheden was één van onze lezers niet in staat om het kerstblogproject op tijd in te leveren. Om de top toch helemaal af te kunnen maken heb ik zelf nog een blok gemaakt. Het is heel simpel geworden (tijdgebrek!) maar wel een kerstboom.

Lang geleden heb ik een boekje gekocht over irisvouwen. Het leek mij dat dit ook met stof kan dus ik heb op internet gezocht naar een patroontje, liefst van een kerstboom. Dat heb ik gevonden en omgetoverd naar een soort paperpiecing patroon.

kerstblog-1a.jpg

In het midden ben ik begonnen met rood en daarna afwisselend rood en groen gebruikt.

Toen ik de kerstboom klaar had, heb ik hem vastgestikt onder de basis van het blok, de champagne-kleurige zijde.

Daarna de zijde weggeknipt en met een satijnstiksel de kerstboom vastgestikt. Dit is niet helemaal goed gelukt want de zijde begon te kerven. Achteraf had ik beter de kerstboom uit de zijde kunnen knippen met een naadtoeslag, deze naar binnen geslagen en dan pas de kerstboom erop gestikt. Maar achteraf weet ik het meestal vaak beter.

kerstblog-2.jpg

Als laatste heb ik met gemêleerd metallic garen geborduurd “Kerstblogproject 2013” Niet dat we dit ooit vergeten maar toch…..

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam