Creatieve berichten over borduren

Punchen,siersteken en borduren.

Dat zijn de technieken die ik gebruikt heb om een lekkere warme trui te maken.
Punchen heb ik gedaan met lontwol, ik had dit al wel een jaar in huis. Ooit eens gekocht bij de jongens, ik vond de kleuren erg mooi, en het was eens iets anders dan de kleuren die ik vaak gebruik. Maar dan kun je niet de juiste kleur stof vinden, en verdwijnt de lontwol in de kast!

En nu liep ik de stoffenwinkel tegen, en vond ik de juiste kleur joggingstof. Ik vind het wel lekker warm, en het draagt heerlijk. Maar dan wil ik er wel weer iets bijzonders van maken. Ik ga de onderkant van het voor en achterpand punchen, en daarover heen wil ik bloemen borduren.

Als kraag maak ik een soort sjaalkraag, hier punch ik willekeurig een aantal banen op, en daarover heen wil ik dan siersteken stikken.

Nu de borduurtjes op de panden, ik heb gekozen voor een roos, een beetje een open patroon. Eigenlijk zou ik over de wol soluvlies of avalon( wateroplosbaarvlies) moeten doen, om te voorkomen dat de lontwol tussen de stiksels doorkomt. Maar ik denk dat ik het wel mooi vind om de wol er iets door te laten komen. Eerst maar eentje proberen. Maar ik heb het wel direkt op de trui gedaan.

Ik ben er wel tevreden over.
Dan kan de trui in elkaar. Eerst de schoudernaden en de kraag, dan de mouwen, want dan wil ik ook nog wat punchen over het voor en achterpand wat dan doorloopt op de mouw.

Yes het wordt gaaf! Hier komen dan nog weer wat sierstiksels op, en op het voorpand wil ik dan nog een roos borduren.
Op de kraag wil ik eigenlijk nog wat losse kraaltjes naaien, heb ook daarvan wel het nodige in voorraad, maar helaas niet de goede kleur, en hij moet nu natuurlijk wel af, en heb dus geen geduld om te wachten. Andere voorraadbak…. strassteentjes, en die heb ik wel in de juiste kleur.

Ziet er wel goed uit, dan de zoom nog in mouwen en de panden, en dan is de trui klaar.

En nu had ik nog een gelukje, ik heb veel te veel stof gekregen! Niet dat ik daar mee zit, dat komt ook wel weer op. Het idee is er al, ik heb er donkerblauwe joggingstof bij gekocht, en nog een stukje tricot. Nog een trui, Het gele wil ik gebruiken voor een grote kraag. De panden en mouwen worden blauw, de tricot voor de applicatie, en het geheel wordt bewerkt met designworks. Wordt vervolgd!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Roos

  Dit is een bijzonder aparte trui, geweldig.
  Wat een apart resultaat. chique hoor!!

  ik heb een vraagje over dat roos motiefje, zit dat bij jou machine of is dat los te koop?

  groetjes en fijne feestdagen.

 • ggroenevelt

  Patricia,
  Blijven oefenen, is er iets niet helemaal naar je zin, punch je er iets overheen, of stik er weer siersteekjes over.
  Moet er echt iets weg gewerkt, maak dan bijvoorbeeld een applicatie van dezelfde stof. Op zo’n manier kan het nooit mislukken

 • Patricia Dijkstra

  Wat een schitterende trui.
  knap werk, ik ben nog lang niet zover om ook zoiets te als dit te durven maken.
  Patricia

 • ggroenevelt

  Hallo Bernadette,
  De joggingstof ladert niet omdat je over de lontwol puncht. Ik denk dat er wel veel verschil in de kwaliteit van de joggingstof zit. Op sommige plaatsen heb ik ook wel naast de lontwol gepuncht, maar ook daar laddert de stof niet. Inmiddels is de trui ook al gewassen, en de trui is nog steeds mooi, zonder ladders.
  Groet Gerda

 • Bernadette Diederen.

  Hallo Gerda,
  Het resultaat is echt heel mooi geworden. Een trui waar je geen tweede van tegenkomt.
  Een vraagje, gaat de joggingstof niet ladderen door het punchen?

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam