Creatieve berichten over borduren

Trui gemaakt met designworks

In de winkel had ik een demonstratie gegeven met designworks, en dan begint het toch weer te kriebelen, en wil ik er ook thuis mee aan de slag, en ik had ook een reden bedacht, ik mocht nog een demo geven, en dan had ik wel gepaste kleding nodig! Goede reden toch….

De stof was er al, zoals ik in het vorige bericht geschreven had, had ik van de bruine kleur teveel gekregen, en er donkerblauw bij gekocht.
Als basis gebruik ik hetzelfde patroon, nu knip ik alleen een ronde hals, zoals bij een eenvoudig shirt, ik diep alleen het voorpand iets meer uit. En dan teken ik de kraag.  De voorkant wil ik breder dan de achterkant. Ik teken een rechte lijn voor de halslijn, ik denk dat, dat wel kan, want ik knip de kraag straks schuin van draad.

Het papier even op de paspop gepast, was het patroon toch nog te recht, daarom de schuine punten eraan getekend. Het onderste deel 5cm wil ik aan elkaar stikken. Zo komt het goed.
Zo kan ik de kraag knippen en bewerken. Als ik hem straks klaar heb pas ik het wel weer op de pop, want ik wil de opening naar de zijkant, en niet middenvoor.

Nu beginnen met het designworks, ik wil alle 3 de onderdelen gebruiken. Ik begin met het cutwork, ik had er ook nog een stukje tricot in een bijpassende kleur bij gekocht, en daar wil ik de bloemen van maken evenals van de beide kleuren joggingstof. Het patroon komt uit de designworks software, op de berninasite staat een uitleg.

Voor de cutwork span ik meerdere lagen tricot in de ring, zo kan ik in een ring een heleboel bloemen snijden. Ik heb 4 lagen tricot in de ring gedaan, en daar overheen avalon. Achter ieder lapje tricot had ik vliesofix gestreken, is de tricot ook wat steviger, en kan ik straks de bloemen op de juiste plaats strijken.  Van de joggingstof had ik twee lagen in de ring gedaan, een blauw en een bruin.

Zo had ik in een keer heel veel bloemen, veel meer dan ik nodig had, maar dan kan ik kiezen welke ik het mooiste vind omdat sommige delen van de tricot nogal donker zijn.

En dan met paint de bloem en tak tekenen.

Eerste bloem mislukte, hij was wel mooi, maar….., daarna begon ik met de tweede, die was al veel mooier, tekenen op joggingstof is toch weer heel anders. En omdat ik toch genoeg stof had ben ik overnieuw begonnen. Waar je wel op moet letten, met joggingstof, dat er pluisjes aan de punt van de stift komen, dan krijg je minder strakke lijnen. Deze moeten tussendoor verwijderd.

Dan zijn de tekeningen klaar, en maak ik een verdeling van de met cutwork uitgesneden bloemen.
Ik had van de trui de schoudernaden gestikt, daarna de mouwen, want de bloemen wilde ik ook op de panden laten doorlopen. In mijn enthousiasme ben ik vergeten om verder tussendoor foto’s te maken. De bloemen gestreken, en deze er met de bsr voet op gestikt. Dit was gelijk weer een goede oefening!

En dan met crystalwork het malletje gemaakt, en kan ik de crystals erop strijken.

Dan de trui in elkaar, en ik kan met de demo goed voor de dag komen!

Dit is mijn laatste bericht van dit jaar, ik wens jullie en fijne jaarwisseling en een voorspoedig en creatief 2014!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam