Creatieve berichten over borduren

Jas en tas zijn klaar!

Al weer een tijdje geleden had ik de stof laten zien die ik had gekocht om een winterjas te maken. Toen werd het koud, jas nog niet klaar, en mijn oude maar weer aangedaan, en dan moet er van alles gedaan worden en blijft het liggen. Maar nu is de jas klaar, en er hoort natuurlijk wel een tas bij! En nu nog even gewacht met het publiceren, omdat ik ook voet 43 heb gebruikt voor de tas, dus die past bij het accessoire van de maand januari. Maar half december was de jas klaar. Het patroon wat ik voor de jas heb gebruikt heb ik al vaker gebruikt, en is speciaal voor mij getekend. En een lieve vriendin heeft er ook nog een sjaal bij gebreid, van het garen wat ik gebruikt heb om door te stikken.

De stof is door de draden natuurlijk al erg druk van zichzelf, maar er kan nog wel wat bij. Een borduurpatroon, Bea heeft er een project mee gemaakt in de nieuwste Stitch@Home, het zijn patronen van BFCcreations

Ik heb delen van het geborduurde weg gelaten, en daar stof gelegd.

De draadrichting van de applicatie is anders, deze ligt er nu op, nu kan de rest geborduurd.

Op het achterpand wil ik nog wat draden stikken, in strakke lijnen, hiervoor gebruik ik voetje 21, en de afstandslineaal.

Voor de voering heb ik gewatteerde stof, effen, maar een afstekende kleur. Ook de rever, het beleg doe ik van die stof, die mag wel gezien worden als de jas open valt, en hier kan dan nog een borduurtje op.

De mouwen knip ik extra lang, want ik wil ze terug slaan, en daar is dan ook de voering zichtbaar. Nu knip ik nog een paar reepjes stof, deze stik ik dan nog op de voering, met voet 21.

Ook de kraag stik ik aan de onderkant door, en zo wordt het wel heel gaaf!!

En dan hoort er natuurlijk wel een bijpassende tas bij….. toch…… Ik heb er met stof kopen rekening mee gehouden.

Voor de tas gebruik ik het accessoire van de maand januari, de vrije hand koordvoet 43 . Ik wil als het ware de garens op de tas laten vallen.

En dan op de andere kant nog een borduurtje, dezelfde als op de rever van de jas.

Ook hier heb ik weer delen van het borduren over geslagen, zo komt de stof er mooi door. En dan de voering, Hier moet nog een zak met een rits in, een vakje voor mijn mobiel, en een lusje voor de sleutels, zodat ik die niet  onder uit de tas hoef te vissen.

Ook nog even de gele draad terug laten komen.

En dan kan er ook nog wel een hoesje bij voor mijn mobiel om alles even compleet te maken.

Voor het knoopsgat heb ik de steeklengte van het knoopsgat iets groter gezet, en heb de gele draad als vuldraad mee laten lopen.

En ik had ook maar net genoeg garen, dit was er nog over.

En zo is het helemaal compleet. Ik ben er blij, en hij is al veel bewonderd.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Roos BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Gerda wat een super aparte jas, helemaal compleet met tas en sjaal. Wat een aparte ideeën heb jij.
    Jammer dat bij die patroontjes je gelijk een hele cd moet kopen, ze zijn wel heel leuk.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam