Creatieve berichten over naaien

“Mensen” BERNINA Internationaal project 2014

„Mensen“ BERNINA internationaal project 2014

Zoals reeds aangekondigd, kun je je vanaf vandaag  27  januari  tot en met 9 februari inschrijven voor het nieuwe BERNINA internationaal project 2014. Door een kort commentaar te schrijven onderaan dit artikel (op de Duitse blog) waarin je aangeeft te willen deelnemen aan dit project, neem je automatisch deel aan de verloting van één van de 24 beschikbare plaatsen.

LET OP: u kunt slechts aanmelden via de Duitse blog. Niet via deze blog.

Hier nogmaals een samenvatting van het project-idee:

In het dagelijks leven komen we vaak verschillende aanwijzingen tegen die door zogenaamde pictogrammen aangeduid worden. Hier wordt vaak een vrouwelijke resp. mannelijk figuur voor gebruikt. Ik heb erover nagedacht hoe je deze zeer onopvallende en eenvoudige figuurtjes kunt veranderen. Hiervoor heb ik de licentie voor twee pictogrammen gekregen die gebruikt kunnen worden. En zo moeten ze veranderd worden:

Er zijn 24 plaatsen beschikbaar die evenzovele projecten gaan opleveren die alle 24 één “kunstzinnig gezelschap” gaan vormen.

Het gezamenlijke kunstproject wordt op de  Nadelwelt Karlsruhe 2014, van 23. – 25.05.2014 tijdens de opening gepresenteerd.

Er wordt gewerkt aan de hand van een ter beschikking gestelde pictogram Vrouw/Man van kwalitatief hoogwaardig wolvilt  (22cm x 28cm). Voor het project zijn 6 verschillende kleuren vilt gekozen. Elke deelnemer ontvangt 1 kleur. Daarbij zitten 6 kleuren Polysheen garen van Amann-Mettler per deelnemer. Daarnaast worden ook andere basismaterialen zoals Vliesofix ter beschikking gesteld. Over het gebruik van de diverse materialen zullen er aan het begin van het project korte technische berichtjes op de blog verschijnen.

Graag wil ik nu de materialen en kleuren tonen.

Voor de kleur wolwit heb ik voor 2 kleurschakeringen gekozen, de deelnemers ontvangen of het ene of het andere garenpakketje.

Op het wolvilten patroon is een voorgetekende lijn (omranding) waarbinnen gewerkt moet worden. Naast het patroontje worden nog kleine stukjes wolvilt in dezelfde kleur meegestuurd om eventueel iets uit te proberen of te oefenen.

Eén van onderstaande pictogrammen zit in het materiaalpakket.

Er kan geen voorkeur worden aangegeven omdat de pakketjes al voorbereid en dichtgemaakt zijn waarbij pas later de adressticker op het pakketje geplakt wordt zodat zelfs ik niet weet wie welk pakketje ontvangt.

En dan kunnen de deelnemers  hun eigen materialenvoorraad aanspreken en naar alle lust creëren. Ter inspiratie hier een paar voorbeelden uit mijn eigen materialenvoorraad:

Decoratieve en couture stoffen, grof zijde garen

Zijde materialen en garen

Echt leer met print en kalfsvelours

Geverfd springbokvel

diverse zijden vezels

geverfde Vliesofix

hier werd het pictogram van Vliesofix gemaakt:

Een klein verrassingszakje met enkele van deze materialen zit ook in het deelnemerspakket. Deze mogen gebruikt worden (is niet verplicht).

Er is deze keer geen beperking t.a.v. het gebruik van techniek of materiaalkeuze. Of er nu vervilt, geborduurd, als patchwork verwerkt, geverfd, gedrukt, geplakt, als collage gemaakt, enz. enz. wordt, alles is toegestaan.

Nog éénmaal alle gegevens op een rijtje:

Om het project te maken wordt kosteloos ter beschikking gesteld:

wolvilt, diverse Polysheen garens van Amann Group Mettler, 1 voorbeeld pictogram, diverse creatieve materialen, 1 lijst (de lijsten zijn bij Jutta Hellbach en worden door haar geverfd en het afgewerkte project wordt door haar ingelijst).

De deelnemer stelt zelf ter beschikking::

Alle creatieve materialen die voor het maken van het eigen idee nodig zijn. Omdat het een klein project is, is het materiaalgebruik minimaal.

Werkwijze:

Er wordt door de deelnemer 1 meegeleverd pictogram op een stukje wolvilt kuntzinnig bewerkt. De keuze voor zowel materialen, technieken als bewerking is volledig vrij, echter het pictogram moet in de originele grootte ergens in het project herkenbaar zichtbaar zijn.

Aansprakelijkheid:

Dit project is een tentoonstellingsobject. Door de schriftelijke aanmelding en bijbehorende loterij vervalt de inschrijving die normaal gesproken voor een tentoonstelling gebruikelijk is. Zowel BERNINA International AG Steckborn, als de projectleiding behoudt zich het recht voor de ingezonden projecten te beoordelen en ingeval van ontoereikend/onvoldoende  resultaat het project van de tentoonstelling uit te sluiten.

Organisatorisch:

Informatie over zowel verwerkingstechnieken en -verloop, termijnen als over de totale begeleiding van de deelnemers wordt per email of telefonisch door Jutta Hellbach verzorgd. De mensen die aan het project mogen deelnemen krijgen, na afloop van de loting een email met alle verdere stappen van Jutta Hellbach.

Loting 10 februari 2014 door BERNINA International AG Steckborn

Verzenden van de materialen: 14 februari 2014 door Jutta Hellbach

Projectstart: 21 februari 2014

Projecteinde en inlevering van het gemaakte project: 11 april 2014

Alle creatieve geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd, niet alleen vanuit Zwitserland en Duitsland maar ook uit Oostenrijk, Frankrijk en de Benelux.

En last but not least een hartelijk Dankjewel aan alle sponsoren:  BERNINA International AG Steckborn/Schweiz en Amann Group Mettler.

Ik ben zeer benieuwd naar alle deelneemsters en deelnemers en zal voor iedereen duimen. En ik verheug me op een goede, eerlijke en creatieve, verrijkende samenwerking.

Hartelijke groet,

Jutta Hellbach

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • José

    Voor de dames die zich via de Nederlandse blog hebben opgegeven: Aanmelding gaat UITSLUITEND via de Duitse blog (zie link in bovenstaand artikel). Graag daar nog even een berichtje achterlaten.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam