Creatieve berichten over borduren

Trui met apparaat voor engelsborduurwerk

En hier is dan de beloofde trui, waar ik het apparaat voor engelsborduurwerk voor heb gebruikt.

Het was wel heel veel gaatjes maken, alleen in de kraag zitten al 52 gaatjes in de rand.
Maar wat zou ik nou met al die gaatjes gaan doen………….

Ja wel, ik ga er door haken, weer eens een andere combi!
En omdat ik er dan door haak gebruik ik de zig-zag voor de steek, van een decoratieve steek zie je verder toch niets. De gaatjes maak ik op deze manier, omdat ze anders gaan ladderen, en dat ziet er dan niet zo netjes uit. Ik dacht eerst dat ik wel alleen gaatjes zou kunnen maken met de gaatjes tang omdat tricot niet rafelt, maar dit is joggingstof, en toch iets losser geweven denk ik, en dat was niet mooi. Daarom op deze manier. Steekbreedte2,5, steeklengte maakt niet uit, omdat het transport verzonken is. Aan de binnenkant van de  vouw van de kraag heb ik vliesofix gestreken, zo strijk ik de delen op elkaar, en verschuift het niet met het maken van de gaatjes en rekt het ook niet uit.

En dan kan ik niet wachten met haken tot de hele trui klaar is, direkt maar even proberen.

Hier wordt ik wel blij van!

Ik heb vaste gehaakt, en tussen iedere vaste een losse. Misschien wil ik de draad ook nog wel op de kraag stikken. Dat laat ik dan ook nog even liggen, eerst alle gaatje maar, op naar het voorpand. Hev voorpand heb ik verstevigt met neschen.In de panden wil ik een dubbele rij gaatjes. Door de gaatjes wil ik losse haken, en daartussen nog decoratieve steken. Dat worden wel heel veel gaatjes, dus even proberen hoe ik de stof leg, en wat het beste werkt. Ik werk met de start-stop toets, en dan zet ik de snelheidsregelaar iets over de helft. Dit werkt lekker snel. En dan de stof opvouwen, om het makkelijk te kunnen ronddraaien.

En het zijn maar liefst 153 gaatjes geworden!

Even een stukje gehaakt, op de panden haak ik losse door de gaatjes. Het is even proberen hoe los de losse moeten, ik trek ze iets voorbij het volgende gaatje.
Twee rijen om te haken, en daartussen ruimte voor nog decoratieve steken. Maar eerst lock ik de schoudernaden, want de gehaakte rand moet over de schouder doorlopen.
Het is even nadenken welke voet ik  ga gebruiken voor de decoratieve steken. Ik wil een koordvoet, maar ook de maximale breedte van de steekbreedte gebruiken, het moet dus een C voet zijn. En gelukkig ik heb 12C , de breiwolvoet.

Deze voet kan ook voor paspels gebruikt worden, maar ik gebruik hem voor de wolle draad.

http://youtu.be/6SiiBg_-R9o

Ik voer de draad niet aan de bovenkant door de voet, want als ik hem alleen onder de voet door laat lopen wordt de draad iets breder.

Dat ziet er super uit, en ik besluit nu om ook de kraag nog extra door te stikken. Dan kan de kraag ingezet, en stik ik de rand ook nog weer door met de koordvoet.

Wordt wel heel gaaf.

Maar dan is de linkerkant wel erg leeg, ruimte voor een applicatie. Ik wil een bloem, als stof gebruik ik dezelfde stof, maar de binnenkant wordt de goede kant, en ik werk de bloem af met een gehaakte rand, dus nog meer gaatjes. En aan de binnenkant van de gehaakte rand stik ik dan nog een keer met de koordvoet.

Maar waar haal ik zo snel een perfecte bloem vandaan…… Van de software V6.

In Art-canvas, dan naar text, en dan Insert symbol character, dan kun je lettertypes kiezen, die in windows staan, ik heb daar lettertypes toegevoegd met symbolen, deze zijn te downloden van de site dafont . Deze vergroot je zo groot als je hem wilt hebben, en dan printen.
En dan nog een keer 44 gaatjes maken.

Langs deze rand haak ik ook weer losse, daarlangs dan een rand met de koordvoet, en als laatste de meeldraad van de bloem, dit doe ik met een dubbele draad, ligt het er mooi op.

En dan de zijnaden nog en de zomen. Voor de zoom gebruik ik dezelfde steek als waar ik de wolle draad mee heb op gestikt.

En dan is ook deze trui klaar.
Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ggroenevelt

  Ik was de trui op 30 graden, en draai de trui binnenste buiten. Verder let ik er niet zo op, ik ga er vanuit dat ik het kan wassen. Als ik het voor voetje 43 gebruik let ik erop dat het niet te veel splijt omdat je er anders naast stikt.

 • Gondalien

  Een mooie applicatie op een mooie trui. Kan je de trui nu nog gewoon wassen zonder dat de wollen draad krimpt? Wat voorsorteren draad kun je het beste voor zo’n project gebruiken?

 • Roos

  Dit is zo leuk, waar haal jij toch die ideeën vandaan? Heel aparte trui zo.
  Het wordt tijd dat ik ook zo een super machine krijg,

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam