Creatieve berichten over borduren

Kadootje voor Abraham

14 februari wordt mijn broer 50, en daar hoort natuurlijk wel een speciaal kadootje bij. Ik vind het dan natuurlijk ook wel leuk om zelf iets te maken. Maar of hij een plagerijtje warderen kan…..

Hij houd veel van koken, kan het ook goed, dus bedacht een kookboek te kopen, en daar een mooie cover om te maken. Maar dan eerst een kookboek kopen, maar welke,….. hij heeft er al een heleboel. Dus maar even gegoogled, en bij Bol.com gekeken. En gevonden! Een mannenkookboek.

Het boek is zwart, dus vind ik het wel mooi om de cover ook zwart te laten.

Ik heb mooie stevige, niet heel dik vilt gekocht, dit geknipt, en een aantal lijnen geregen. Voor het midden van het boek, de zijkant, en het midden van de voor en achterkant, dit doe ik om zo exact mijn borduurpatronen te plaatsen.

En dan zelf even een patroon gemaakt, voor de liefhebber bied ik hem aan als download, wel ben ik dan nieuwsgierig als jullie het gaan gebruiken, wat dan het resultaat is.

Zo is deze geworden, ik vind hem leuk! Waar de rijglijnen nog zitten word de stof om gevouwen als omslag. Om een mooi stevige omslag te krijgen doe ik het vilt dubbel, ben ik ook alle borduurdraadjes kwijt. Ik strijk dit op elkaar met vliesofix.

Dan vouw ik de omslag naar binnen en stik deze vast met steek 713, de stiksteek die 7 keer over elkaar gaat.

Wel pas ik de steek aan, zoals je ziet staat de steekbreedte op 0.2,  dit is omdat de steek zovaak over elkaar gaat. Ik vind het persoonlijk mooier om hem op 0 te zetten, zeker nu ik met borduurgaren doorstik.

En dit is dan het resultaat.

Onderstaand kunnen jullie de borduurpatronen downloaden:

kookboek

Veel plezier als je ook zo’n kadootje wilt borduren!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam