Creatieve berichten over naaien

En dan is ook de tas klaar!

Als ik een nieuwe jas maak, wil ik er natuurlijk ook een bijpassende tas bij. Maar welke en wat voor tas, dat moet altijd even broeden. Wel wil ik er weer nieuwe dingen op uit proberen. Zoals ik in een van mijn vorige berichten had beschreven wilde ik gebruik maken van het rimpelapparaat, voet 86, het accessoire van de maand. Het proefje hadden jullie al gezien, dat was gelukt. Dit is een kant van de tas.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Eerst had ik bedacht dat ik aan een kant de geplooide randen wilde met daar  tussen stof, de andere kant helemaal van kunstleer, maar toch bij de geplooide kant wil ik ook nog een applicatie, op de stof, en dan een klein stukje over het geplooide kunstleer. Ik maak het mezelf niet makkelijk, want ik ik had de zijkant er al aan gestik. Maar jah….. aldoende verandert mijn idee nog wel eens.

Exif_JPEG_PICTURE

Toch valt het mee, ik kan er wel goed bij. En dan wil ik mijn applicatie 3-dimensionaal, en gebruik ik weer ijzerdraad. Ik heb heel dun ijzerdraad gevonden, en dit past onder voetje 23, de applicatievoet. Er zit een kleine uitsparing aan de onderkant van de voet waar het ijzerdraad heel mooi doorloopt. Ik stik twee keer over het ijzerdraad met een zig-zag. De eerste keer steekbreedte 2.8 en steeklengte 0.8. De tweede keer, de steekbreedte blijft hetzelfde 2.8, maar de steeklengte zet ik nu op 0.45.

Exif_JPEG_PICTURE

Het gaat geweldig met deze voet, omdat deze zo kort is, en daardoor wendbaar, en dan met gebruik van de kniehevel houd je, je handen vrij om de stof te draaien.

Exif_JPEG_PICTURE

En dan kunnen de applicaties ook op de andere kant.

Exif_JPEG_PICTURE

Waar ik nu een beetje over twijfel of ik de schouderriem er nu aan zal zetten. Nu kan ik er nog makkelijk bij, maar als ik het als laatste doe, dan stik ik de voering mee, en dat is wel wat steviger………. Ik stik de schouderriem er nu op, maar ik strijk aan de binnenkant waar de schouderriem komt een stukje vlieseline, wel dikke H 250.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Op de voering stik ik nog een kleine zak voor evt. mobiel en portemonnee, en dan een lusje met haak waar ik mijn sleutels aan kan doen. Dit is iets wat ik nu altijd doe, ik gebruik het ook altijd, dan hoef ik niet te graaien in mijn tas om mijn sleutels te vinden.

En dan nog een decoratieve overslag over de bovenkant, met een applicatie, en daar past dan nog een mooie knoop op.

Exif_JPEG_PICTURE

 

En dan is ook de tas klaar is toch weer een geweldige combi geworden.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Exif_JPEG_PICTURE

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam