Creatieve berichten over naaien

Kunstwerkje met applicaties 2

De  applicaties zijn klaar, dan moeten er nog wat stiksels tussen door.

 Exif_JPEG_PICTURE

Daarna de zakken, gepaspoileerde zakken, die gingen niet helemaal goed. Keurig afgetekend, maar eentje kwam toch niet uit. Dat kunstleer is natuurlijk heel rekbaar, en wat ik later bedacht, ik had vergeten vlieseline op de zakopening te strijken, dit doe je voordat je de zak maakt.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Maar ik heb een oplossing bedacht, ik heb er een extra bloem opgenaaid. Het is een beetje prutsen, want ik wil de zakopening wel helemaal open laten.

Exif_JPEG_PICTURE

Schoudernaden stikken, en dan de mouwen.

De mouwen speld ik er wel in, maar de spelden speld ik kort aan de kant, zo zie je niets van de speldenprikjes.

Exif_JPEG_PICTURE

Vervolgens weer een proefje maken van het doorstikken van de mouw. Hier wil ik een keer die mooie grote brede quiltsteek voor gebruiken, die alleen de BERNINA 7-serie heeft.

En het lukt, ik moet wel heel precies in de ditch stikken. Toch twijfel ik een beetje, de andere stiksels die ik heb doorgestikt met dubbele stiksels zijn oranje en paars. Ik zou ook de ene mouw paars, en de andere mouwkop oranje kunnen doorstikken.

Exif_JPEG_PICTURE

Het lukt! (Soms een heel klein beetje ernaast.)
Dan kan de voering in elkaar. Ik gebruik voor de voering precies hetzelfde patroon. Voor de mouwen gebruik ik echte voering, wel rekbaar, en het middenachterpand leg ik 2cm van de vouw, zodat de voering iets ruimer is, en daar leg ik dan een plooitje in. Ik maak geen beleg van het kunstleer, omdat als de jas open valt de voering wel gezien mag worden.

Dan kan ook de rits erin. Aan de linkerkant wordt de rits op het pand gestikt. Ik wil niet dat de hele rits zichtbaar is, daarom knip ik een biesje van het kunstleer. Dan stik ik het aan de ene kant samen met de rits op de jas, de andere kant vouw ik om de rits heen en dan stik ik het door. Dit moet wel netjes recht, maar omdat je niet kunt spelden plak ik het met een paar plakbandjes vast.

Exif_JPEG_PICTURE

Nu kan de hele voering in de jas gestikt, ik begin met de onderkant van de mouwen, dan de zoom, en dan de zijkant met de rits. Nu keer ik alles, dit gaat makkelijk omdat de halslijn nog steeds open is. Nu een ophanglusje maken, en dan kan de kraag erop.

Exif_JPEG_PICTURE

Wat niets voor mij is, ik stik de kraag weer aan de goede kant aan, en dan zoom ik het met de hand tegen. Dit omdat ik het kunstleer aan wil stikken, en aan de binnenkant geen stiksel wil. Vervolgens de kraag doorstikken, hiervoor doe ik ook op het spoeltje borduurgaren. Nu is de jas bijna klaar, de riemlusjes nog en de ceintuur maken. Hiervoor heb ik heel mooi ceintuurband gekocht.

Exif_JPEG_PICTURE

Het wit en bruin zijn twee lagen, het bruin is ook een soort van kunstleer, wat het wit is weet ik niet, het is heel stevig, en er zit een plaklaag op zodat je de stof er kunt op strijken. De naad vouw je tussen de beide delen. Dat doe ik ook, ik strijk het niet vast, omdat je het kunstleer niet zo heet kunt strijken. En ik heb een bijpassende gesp gevonden. De gaatjes worden gemaakt met het apparaat voor Engels borduurwerk.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan is de jas klaar.

Exif_JPEG_PICTURE

Eigenlijk wilde ik met CrystalWork nog een malletje maken om in de hartjes van de bloemen steentjes te plakken, maar ik durf het niet aan  om met de strijkbout de steentjes op het kunstleer te strijken. Dus wel steentjes, maar dan met de hotfixapplicator.

En toen ging het toch mis op het kunstleer………….  Maar eigenlijk geeft het ook wel een leuk effect.

Exif_JPEG_PICTURE

Nog even een proefje, en ik denk dat ik deze bloem helemaal zo af maak.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik had nog een kleiner mondstukje, dat ging ook beter. Ik ben weer super tevreden over mijn jas.

Exif_JPEG_PICTURE

 

 Exif_JPEG_PICTURE

Nu nog de tas, ik weet nog steeds niet goed hoe ik die wil maken.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Roos

    Wat een super leuk idee en een heel aparte jas is het zo geworden. Ben benieuwd welke tas erbij komt.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam