Creatieve berichten over naaien

Zoek de verschillen! Accessoire van de maand voet 86

Dat was mijn eerste indruk, toen ik hoorde dat het rimpelapparaat voor de BERNINA 7- en 8-serie anders was. Het rimpelapparaat #86 is namelijk in maart het Accessoire van de Maand.

 Exif_JPEG_PICTURE

Het verschil is niet groot, maar wel belangrijk. De opening waar het naaldslot in valt  is groter. De linker is voor de 7- en 8-serie. Het is een technisch verhaal, maar het heeft te maken met de afstand van de naald ten opzichte van de spoel. Doordat het naaldslot in de juiste voet beter valt, is dit het behoud van je naaldslot, en dus ook het behoud van je machine!  Door het gebruik van de verkeerde voet kan het naaldslot beschadigen.

Verder zit in het rimpelen eigenlijk geen verschil, soms is de plooi met de voet van de 7- en 8-serie iets dieper. Maar het verschil is minimaal. Het bovenste strookje is van de voet voor de 7- en 8-serie.

Exif_JPEG_PICTURE

Inmiddels is de jas klaar, daar komt binnenkort het vervolg van op de blog. Ik heb ook een proefje gemaakt met de plooivoet met het kunstleer. Ook dit is goed gelukt, hoe de tas gaat worden, wordt vervolgd!

Exif_JPEG_PICTURE

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam