Creatieve berichten over naaien

Pasen op zijn paarsbest – project #18

mandje18

Van Jacqueline van den Berg ontvingen we dit mooie project met een leuke beschrijving:

“Ik kwam de oproep voor het “Paarsbest” blogproject tegen toen ik op het punt stond om mijn naaimachine in te ruilen voor een gloednieuwe BERNINA 750 QE met borduurmodule. Ik heb mijzelf meteen na de aankoop ingeschreven. In eerste instantie bleek ik net te laat te zijn, maar er viel iemand af en zo landde er op mijn deurmat alsnog een mooi pakketje met ongebleekte katoen en vier prachtige klosjes Mettler garen. Ik had de dag ervoor mijn mooie nieuwe machine opgehaald bij de dealer, en kon dus meteen aan de slag met dit project. Kortom, perfecte timing!

Ik had al bedacht dat ik alle verschillende facetten van mijn nieuwe machine uit wilden proberen: borduren, naaien en natuurlijk ook nog quilten. Het was wel een uitdaging om dat ook zoveel mogelijk met jullie materiaal te doen, maar uiteindelijk heb ik het alleen aan hoeven vullen met wat neutraal garen en een lapje katoen in dezelfde kleur als het ‘Radiant Orchid’ garen.

Ik wist al meteen wat ik met de placemat wilde doen, want ik had een mooi patroon van een paashaas gezien dat ik graag eens wilde borduren. De paashaas kreeg voor deze gelegenheid een pak en een bloem in de prachtige paarstinten, en een groene mand. Ik wilde ook graag het naaien van letters en reeksen eens uitproberen, dus zo ontstond er een rand om de placemat heen.

photo 7

Op het servet heb ik de rand met letters (Vrolijk Pasen en Happy Easter) herhaald met nog wat andere mooie patronen, een perfecte kans om eens wat siersteken uit te proberen op mijn nieuwe machine. Ik heb bij de aanschaf van mijn machine meteen een mooie set voetjes erbij gekocht, en daar geen moment spijt van gehad, wat een fantastische voetjes! Mijn grote favoriet is nr 10D, daar heb ik echt al veel plezier van gehad.

photo 5

Met een deel van de stof die ik over had, heb ik een quiltje gemaakt, weliswaar niet voor op tafel maar om in het raam te hangen. Ik heb een ruim jaar geleden een quilthanger gekocht om een kerstquiltje op te hangen in het raam, en had daar zo’n lol in dat ik ook voor andere jaargetijden en gelegenheden quiltjes ben gaan maken. Er hangt dus regelmatig een andere quilt in mijn raam. Een paasquiltje had ik nog niet, dus die verleiding kon ik niet weerstaan.

In plaats van verschillende stofjes met patroontjes, heb ik zelf stofjes ‘gemaakt’ door verschillende soorten steken in de paarse en groene tinten te combineren, en zo verschillende texturen te maken. Die stofjes heb ik vervolgens in blokjes van 2.5×2.5 inch gesneden, en verwerkt tot een quiltje, met de geborduurde paashaas (in iets aangepaste kleuren) en een met de machine geborduurde tekst in het midden. Aan de achterzijde van de quilt zit een tunneltje waardoor ik het eenvoudig aan de quilthanger kan bevestigen.

photo 8

Uiteraard kon ik het niet laten om het quiltje nog even uit de vrije hand door te stikken met de BSR, wat is dat een geweldige uitvinding! Ik heb mooie boeken staan vol patronen die ik uit wil proberen, maar ik had de moed eigenlijk al opgegeven dat ik dat zelf ook zou kunnen, want met mijn vorige machine vond ik het resultaat niet mooi genoeg. Met de BSR gaat het allemaal bijna vanzelf, want omdat ik niet zo op het tempo hoef te letten, kan ik mij concentreren op het patroon dat ik wil maken. Wie weet komt er dan toch nog een quilt met prachtige doorgestikte veren onder mijn machine vandaan!

Ik heb erg veel plezier gehad in het maken van de placemat, het servet en het quiltje, bedankt voor de kans om mee te doen aan dit leuke project!”

photo 1

Beste Jacqueline, jij ook bedankt voor je deelname. Het is een heel mooi tafelset geworden, waar je zeker bij het ontbijt van zult genieten. Ook leuk, dat je nog een quilt hebt gemaakt en de BERNINA SteekRegulator hebt uitgeprobeerd. Dit accessoire is echt fantastisch, dat zijn we met je eens! We wensen je een vrolijk paasfeest en nog vele creatieve uurtjes met je BERNINA 750QE.

Helaas is dit het laatste project alweer. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie inzendingen. We hopen dat jullie er net zoveel plezier aan hebben beleefd als wij.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam