Creatieve berichten over naaien

Puzzelen

Puzzelen wordt het met deze stofjes. Ik heb weer eens een combi van stofjes gekocht! Ik was in de stoffenwinkel en daar zag ik een mooie gebloemde jeans liggen, hele mooie dunne soepele stof. En ik dacht die is voor mij voor een blouse, maar dan met een combi van andere stof.

Deze zijn het geworden.

Exif_JPEG_PICTURE

De bloemen moeten dan ook op de effen stof terug komen, en ik bedacht maar weer eens mijn designworks te gaan gebruiken, de paint en crystal tool.

En dan is het puzzelen hoe ik de stof wil combineren. Dit is mijn achterpand geworden.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik had in het achterpand eerst de pas getekend, daarna de strookjes. Alles geknipt, gelockt en doorgestikt, en toen de eerste applicatie.

Ik wilde op de pas dan een paintwork patroon, dit patroon is van de cd sepia petals companion

Ik heb voor het paintwork neschen in de ring gespannen, met de beschermlaag erop. en daarna alleen van het midden deel de beschermlaag eraf gehaald zodat ik hier de stof op kan plakken.

Exif_JPEG_PICTURE

Op deze manier kan ik steeds opnieuw de stof hierop plakken, want ik wil dit patroon nog wel een aantal keer op mijn blouse maken. Ik besluit om eerst een proefje te maken met welke kleur stiften ik ga gebruiken, en ik wissel in een patroon steeds met verschillende stiften.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik had een fel roze stift en groen, en twee kleuren blauw, maar de roze komt niet zo mooi uit. Ik ga toch alles maar in een kleur doen, in blauw. Omdat er verschil is in hoogte, omdat ik over de applicatie en de naden ga, moet ik er bij blijven, om de stift af en toe iets aan te drukken.

Exif_JPEG_PICTURE

Maar het gaat prima, als de stift een keer een stukje overslaat, kun je natuurlijk ook heel makkelijk terug, net als met borduren.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Het is wel gaaf geworden. Nu verder, het voorpand wordt gebloemd, en de zijvoorpanden wil ik met de roze streep, en het beleg wordt weer groen.
Bovenaan het beleg wil ik nog een deel van het paint patroon, zodat als de blouse open valt nog een stukje zichtbaar is. Dus voor het stikken eerst het paintpatroon op het beleg. ik leg de middenvoor delen tegen elkaar, en zo komt het patroon in een keer over beide delen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Ik denk dat ik dan ook nog op een zijvoorpand een tekening wil, maar daar wacht ik mee tot ik mijn hele blouse klaar heb. Eerst de mouwen. Eigenlijk wilde ik misschien wel de hele mouwen gebloemd, maar dat paste niet uit de stof. Dus nu een korte mouw gebloemd, met daaronder een streep, en daar kan dan een geapliceerde bloem op met daarover heen weer paintwork.

 

Exif_JPEG_PICTURE

Op de andere mouw komt een andere bloem.
Het wordt wel veel kleurig, maar dat past wel bij mij. Ik maak de blouse verder af, met de kraag, de binnenkant van de kraagstaander wordt groen, de andere kant gestreept en de kraag wordt weer gebloemd. Op de binnenkant van de staander appliceer ik nog weer een bloem.

En als ik dan weer met mijn knoopsgaten begin, en de knopen aan moet naaien ben ik weer super blij met het accessoire van de maand voet 18, de knoopaanzetvoet met de knoopsgaten beitel, ik kan de knoopsgaten perfect doorsteken, en het is wel heel makkelijk om de knopen aan te naaien met de knoopaanzetvoet.

Exif_JPEG_PICTURE

Het gaat super, en ik ben er blij mee, want ook op dit project zitten weer heel veel knopen. Maar eerst de knoopsgaten, zoals jullie zien heb ik twee verschillende knoopjes gebruikt. Het groene knoopje is net iets groter dan de roze, maar de roze is veel dikker, ik kan daarom wel dezelfde maat knoopsgat gebruiken. Met de maat van het knoopsgat ingeven, zie je bij de 780 twee maten, de doorsnede van de knoop, en dan wat de maat wordt, is 2 mm meer dan de doorsnede.

knoopsgat

 

Maar je kunt de maat natuurlijk zelf bepalen met je steekbreedte knop. De grootste maat wordt het uiteindelijke knoopsgat, ik geef daar de doorsnede van de knoop aan, dit omdat ik wil dat mijn knoopje strak door het knoopsgat gaat. Bij deze blouse komt dit goed uit, het groene knoopje is 13 mm, en de roze is 11 mm, maar omdat het roze knoopje 2 keer zo dik is als de groene, moet het knoopsgat daarvoor wel iets ruimer zijn, en kan het door hetzelfde knoopsgat. Omdat het 2 kleuren zijn wil ik 2 knopen vlak bij elkaar, met een afstand van 3cm, dit meet ik vanaf de bovenkant van het knoopsgat tot de volgende bovenkant. De volgende afstand is 7 cm.

Dan is de blouse klaar, nu wil ik nog een paintpatroon op één zijvoorpand en op één zijachterpand.

Exif_JPEG_PICTURE  Exif_JPEG_PICTURE

En dan de crystals nog, ik had het patroon al klaar, want ik had het al vaker gebruikt. Maar hier nog een keer een you tube filmpje hoe het in zijn werk gaat.

Exif_JPEG_PICTURE

 

En wat gaat het heerlijk snel, je veegt de steentjes er zo in, af en toe moet je er wel eentje recht leggen en dat gaat met een pincet heel makkelijk. Ik heb ook verschillende kleuren steentjes gebruikt, roze groen en blauw. Ik gebruik vaak de rhinestones steentjes, omdat deze niet zo glinsteren als de echte swarovski, deze zijn ontzettend mooi, maar ik vind persoonlijk als ik zoveel steentjes gebruik ze te veel glinsteren.

Exif_JPEG_PICTURE

 

En dan de steentjes met de folie op de blouse, bakpapier erover en strijken maar! Leuk, leuk. En dan is mijn kunstwerkje weer klaar.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Ik heb de steentjes zo geplakt, dat ze nog net een klein stukje op de gebloemde stof komen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Aan de binnenkant van de mouwen heb ik nog een biesje gemaakt, zodat ik evt. de mouwen op kan rollen en vast zetten, staat wel stoer, vind ik.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Links boven op de bedrukte stof heb ik ook nog een keer het patroon met de crystals gedaan.

En dan is mijn blouse weer helemaal klaar.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam