Creatieve berichten over borduren

Bohemian Rhapsody

 

Bohemian-Rhapsody-Cover-300px

Dat is de naam van een van de nieuwe borduurkaarten van Bernina. A new leaf en de Gramercy hadden jullie al gezien in een van mijn vorige blogs.
Ook had ik jullie de stof al laten zien, maar ik had nog niet gezegd wat het ging worden. Ik maak een blouse, gebruik een eenvoudig model, omdat de stof al druk genoeg is, en er dan ook nog applicaties worden toegevoegd.

Exif_JPEG_PICTUREIk vind het wel spannend, hoe pakt het uit, de stof is al zo druk. Toch door gaan, ik begin met het achterpand, ik wil hier drie vlinders.

Nummer 1!

Exif_JPEG_PICTURE

Niet verkeerd, maar nu voor de rest de juiste kleuren kiezen, het moet wel een mooi geheel zijn. Ik kies kleuren die al in de stof zitten.

Exif_JPEG_PICTURE

En dan zijn de eerste drie vlinders op het achterpand klaar. Ik ben er wel tevreden over.

Dan het voorpand, de patronen zijn wel prachtig, en het werkt heel makkelijk, stap voor stap, stof neerleggen, vast borduren, wegknippen en weer verdergaan.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik vind het helemaal leuk worden. Dan kan de blouse verder afgemaakt worden. Ik kies voor de binnenkant van de kraagstaander de effen roze stof, want bij mijn decoratieve steken zit een vlinder, dan stik ik de kraag daar mee door.

Ik wil ook nog weer eens gebruik maken van het draaien van de siersteken, dat kan wel met de vlinder. Ik neem hiervoor steek 921.

vlinder1

Ik gebruik dan het scherm, onder de i, en daarna gebruik je het knopje waar het voetje op staat, met de pijl erom heen.

vlinder 2

Hier staan de graden op, en zo kun je alle kanten op. Dit kan onder het naaien door, ik kies ervoor om steeds een motief te doen, en dan te draaien, dit komt met de vlinder mooier uit. Er staan allemaal graden op het scherm, maar je kunt met je steeklengte en steekbreedte knop draaien, dan kun je er ook tussen staan.

Exif_JPEG_PICTURE

Het valt op de staander niet heel erg op, maar ik vind het zelf een leuk detail.

Voor de kraag heb ik ook nog bedacht dat ik er een roze piping langs wil, hiervoor kan ik mooi gebruik maken van voet 12,  het Accessoire van deze Maand. Ik maak eerst de piping, vouw een strookje stof om het koordje, stik het kort langs het koord door.

Exif_JPEG_PICTURE

De volgende stap is de piping tussen de kraagdelen leggen en weer vast stikken, op de hoeken knip ik de piping in tot het stiksel om straks als ik de kraag om draai een mooie hoek te krijgen.

Exif_JPEG_PICTURE

Ook die piping is een klein detail, maar zo wordt het wel helemaal uniek, net als de vlinders, ze komen heel mooi uit, terwijl ze aan de andere kant ook niet heel erg opvallen omdat ze in de kleuren van de blouse zijn.

Exif_JPEG_PICTURE

En dan ook nog het voorpand.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik weet zeker dat ik deze patronen nog eens ga gebruiken, of de prachtige bloemen die ook op deze kaart staan, maar dan op een effen stofje.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam