Creatieve berichten over naaien

Jurkjes

De lente en bijna zomer zijn aangebroken dus tijd voor jurkjes! En natuurlijk vooral voor mijn muze Nova.

De eerste Koningsdag kon natuurlijk ook niet zonder passende jurk voorbij gaan dus heb ik de vrijdagavond ervoor nog even snel wat op B330 in elkaar geflanst! En het resultaat is mooier dan ik hoopte! En allerleukste is dat ze ‘m nu nog graag aan wilt als “dansjurk” dan staat ze zich helemaal in het zweet te dansen op kinderliedjes met de Ipad J

Dit is het resultaat: de basis is van drie stroken boordstof in rood- wit en blauw met daarover heen oranje-roze franjes als strokenrok erop genaaid met aan de bovenkant oranje bandjes gemaakt van biaisband.

foto1

Foto2

Overigens was de vrijmarkt dit jaar ook goed voor nog een Bernette 234 lockmachine nummer 4! Jeeh!!!!!!! Ik kan er niet genoeg hebben! Want het plan is om dit jaar een vestiging te openen in Utrecht J Dus als iemand nog leuke ruimtes weet??? Kom maar op!

Foto3

En dit is één van mijn lievelingsjurkjes om te maken en haar in te zien ik heb er al meerdere van gemaakt maar deze vond ik wel heel stoer! Het stofje is van Stenzo en had ik voor een prikkie gevonden op lapjesmarkt in Utrecht.

Foto4

Wat zo grappig is aan de wijk waar ik mijn bedrijf heb is dat het een echt volkswijk is en dat mensen vrij gemakkelijk even aanbellen om binnen te lopen om een praatje te maken of gewoon even willen binnenkijken. Allemaal heel leuk en wat ook heel lief is is dat er ook heel veel mensen zijn die nog allemaal naaispulletjes hebben van moeders en oma’s of tantes en daar zelf niks mee doen en allemaal naar mij toe brengen. Echt superattent vind ik dat altijd en er zitten echt mooie spulletjes tussen heel bijzonder. Heel veel knopen zo ook de mooie goudkleurige knopen op deze jurk van een stofje wat ik ook van iemand uit de buurt heb gekregen.

Foto5

En het laatste jurkje is een jurkje uit het nieuwe blad Le Maison Victor maar dan helemaal anders dan zijn hadden bedoeld J

foto6

Volgende blog is weer een blog met een aantal coole zomerjasjes!

Marieke,

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam