Creatieve berichten over quilten

Prijswinnaars Quiltfestival Noord-Groningen

Afgelopen weekend was ik op het Quiltfestival Noord-Groningen en ik ben nog onder de indruk van alle mooie quilts, maar daarover later meer. Ik wil jullie eerst laten meegenieten van de quilts die meededen met de wedstrijd, met als thema “Denken”, en die een prijs gewonnen hebben. Er waren 3 categorieën, maar helaas was er maar 1 inzending in de categorie Traditioneel, dus heeft de jury besloten om alleen prijzen te geven in de categorieën Hedendaagse Quilts en Artquilts. Dat soms die scheidslijn tussen deze categorieën heel erg dun is, bleek nu ook weer. Voor een jury soms heel erg moeilijk en ik heb dan ook grote bewondering voor de juryleden Rita Berghuis, Christa Ebert en Marjon Hoftijzer.

In beide categorieen was de 1e prijs een BERNINA 350 Special Edition Carnival, de winnaars van de tweede prijs ontvingen een verfpakket van Trapsuutjes, Bovendien kreeg één van de 2e prijswinnaressen nog een jaarabonnement op Handwerken zonder Grenzen.

Helaas waren niet alle prijswinnaars aanwezig om hun gewonnen prijs in ontvangst te nemen, maar de twee 1e prijswinnaressen gelukkig wel.

Prijswinnaars Quiltfestival 2014

van links naar rechts: Marjon Hoftijzer (jury), Willy van de Beek (2e prijs Artquilts), Rita Dijkstra (1e prijs Hedendaagse quilts), Christina Fokkema (1e prijs Artquilts), Rianne Nota (BERNINA/hoofdsponsor), Rita Berghuis (jury) en Christa Ebert (jury)

 

Zoals zo vaak moet je al deze quilts eigenlijk in het echt zien, foto’s doen deze prachtige werkstukken vaak onvoldoende recht. Zeker niet omdat ik ze ook nog eens met mijn telefoon gemaakt heb. Maar omdat vast niet iedereen in de gelegenheid geweest is om ze te gaan bekijken, wil ik ze jullie toch niet onthouden. Jammer genoeg ben ik vergeten om van de twee prijswinnende quilts een foto te maken van alleen de quilt, daar staat de trotse maakster bij.

Categorie Hedendaagse quilts:

Rita-Dijkstra

1e prijs: Rita Dijkstra – Balans

 

Marijke-Snijders

2e prijs: Marijke Snijders – De mensen van voorbij

 

Simone-de-Haan

3e prijs: Simone de Haan – Aandenken aan…

Categorie Artquilts:

Christina-Fokkema

1e prijs: Christina Fokkema – Onvoltooid verleden tijd

 

Willy-van-de-Beek

2e prijs: Willy van de Beek – Remember

 

Roelie-Vinke

3e prijs: Roelie Vinke – 50, in roestige tinten

Als extra “prijs” mogen al deze prijswinnaars op het volgende Quiltfestival Noord-Groningen elk drie werken exposeren. Ik kijk er nu al naar uit!

Dit was maar een heel klein stukje van al het moois dat te zien was tijdens het Quiltfestival Noord-Groningen, maar zoals gezegd, daarover later meer. Als je daar niet op kunt wachten, dan kun je alvast een aantal foto’s bekijken op onze Facebookpagina of op de blog van het Quiltfestival

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • christina fokkema BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Geweldig dat jullie het Quiltfestival hebben gesponsord en dan ook nog de 2 Bernina 350 Special Edition Carnival waar ik 1 van heb gewonnen. Ben er erg blij mee en hoop jullie nog veel moois te kunnen laten zien.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam