Creatieve berichten over naaien

Dat verdient een bloemetje

Geinspireerd door het zomerblogproject, en het voorbeelden maken van de bloemen bedacht ik het volgende. Ik wilde mijn fysio “een bloemetje” geven.
Het afgelopen jaar ben ik bijna iedere week bij haar geweest en ze heeft mij ontzettend veel geleerd, we kunnen nu gaan afbouwen. En haar kamer kan wel een bloemtje gebruiken. Terwijl ik met de bloemen bezig was voor het zomerblogproject, bedacht ik er wat extra te maken. Maar waar maak ik ze op of in. Dat werd opgelost toen ik op pinterest deze tas tegen kwam. Deze tas is heel klein gemaakt met een rits van 18 cm, dan kun je ongeveer uitrekenen hoe groot het is.

tasje pinterest

 

Voor mijn project iets te klein, dan passen er maar heel weinig bloemen in. Ik had nog wel restjes tafelzeil liggen waar ik de tas van ga maken, dan is de tas ook stevig, hoeft er geen voering in. In mijn voorraad ritsen zit ook nog wel een rits met de juiste kleur, eigenlijk  net iets te klein, de rits die ik heb is 20cm. Dit is eigenlijk de breedte van de tas die ik voor ogen heb, ik besluit dan de rits maar niet door te laten lopen naar de zijkant.

Eerst maak ik een tekening.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Dit is het onderste deel, ik maak de tas ook van twee soorten zeil. Het bovenste deel kan hetzelfde zijn, deze knip ik door, omdat daar de rits tussen komt.
Omdat mijn rits alleen in het bovenste deel komt besluit ik om de zijkanten die aan de bodem zitten voor het bovenste deel aan de zijkant aan te tekenen.

Dan kan de tas in elkaar. De tas vul ik met oase, ik heb groene oase liggen, maar dit geeft af, ik pak het in, in aluminiumfolie.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Tussen de draadjes van de bloemen aan de achterkant prik ik krammen zo kan ik ze makkelijk vast prikken in de oase.

Exif_JPEG_PICTUREEn dan is de tas klaar, ik heb nog wat kleine bloemetjes gemaakt met een clovermalletje.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam