Creatieve berichten over borduren

En weer zijn er een aantal patroontjes klaar voor de blouse met varenbladeren

Als deze blouse per uur betaald zou moeten worden….. Nou was het een kostbare aangelegenheid, er zitten namelijk al heel wat uurtjes in, eerst het verven, daarna het digitaliseren en borduren van alle patroontjes, en dan de blouse nog afmaken.
Maar eerst weer een aantal patroontjes.

We openen de software, en gaan naar digitaliseer, en kiezen ellipse, en maken een cirkel.

soft1We selecteren de cirkel, en kunnen nu de steken veranderen.
Ik kies voor kruissteekjes onder in de balk, heb ik deze geselecteerd, dan ga ik met mijn cursor op het patroontje staan, en klik op mijn rechtermuisknop. Ik krijg nu een nieuw scherm waar ik mijn steken kan aanpassen. Ik wil iets minder kruissteekjes, standaard staat het op 14, ik zet het op 10.

soft2De volgende stap, ik ga naar  spiegel- samenvoegen, links in mijn menu.

soft4Kies dan voor krans, en ik wil deze 7 keer.

soft5Nu kan ik er mee gaan schuiven, ik wil ze iets over elkaar.

soft6Door nog een keer te klikken staat hij vast, maar je krijgt nu de vraag op het scherm  of je de overlappende objecten wilt samenvoegen.

soft10Ik kies voor nee, heb ik bij de meeste bloemen gedaan, kies je voor ja, dan heb je weer een heel ander motief.

Ik wil hier nog een contour om heen, dus ga ik terug naar bewerken, en ontwerp omlijning. Nu is het belangrijk dat ook omlijning opening is aangevinkt, want dan krijg ik mijn omllijning ook in het midden. Probeer hier maar eens mee te spelen.

soft7Zo heb ik weer een bloemetje klaar. Hier kun je eindeloos mee varieren, ook met de stempelpatronen.

Nog een, het blaadje is een stempelpatroon, bewerkt zoals ik in mijn vorig blog  heb beschreven, het staat bij de monogram en ornamenten. En dan de cirkel nog een keer, en die schuif je dan in het midden.

soft8Op deze manier kun je op een eenvoudige manier de mooiste patronen maken, en het werkt verslafend, dat kan ik je wel vertellen, maar wel een leuke verslaving!

Nog een stempelpatroon, ook bij Monogram en ornamenten. Een takje met een bloemetje.

soft11Bij dit bloemetje had ik de kleuren aangepast, en van alles zitten proberen, en een krans gemaakt. Wat ik door de vele wijzigingen en het spelen niet meer had gezien, dat alles niet meer gegroepeerd was, dus ik ging borduren, was klaar en zag het LELIJK!!! Dus wat heel belangrijk is met zo’n motief, dat je het groepeerd.

Exif_JPEG_PICTURE

 

 

Dat werd tornen, ik heb de bloemetjes uitgehaald!! Wel veel werk, maar het zat op het voorpand van de blouse, dus ik zou het ook steeds zien als ik hem aan had, voor mij zou het een reden zijn om hem niet aan te doen, toch een beetje zonde van al het werk.

Terug naar de software, deze krans erbij gepakt, toen de-groeperen en de blaadjes weggegooid. Ik had het patroon op de machine laten staan, toen de blaadjes erbij gepakt en erover heen gezet, zodat de bloemetjes wel op de takjes kwamen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

En dan lukt het wel, ik  ben er nu wel bij blijven zitten om te kijken of het klopt YESSS!!!!

Exif_JPEG_PICTURE

 

Komt het toch nog goed. Volgende keer het vervolg! Maar eerst nog het nieuwe accessoire van de maand, ik kan al wel vast zeggen, ik vind hem SUPER leuk!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam