Creatieve berichten over naaien

Nog een projektje met het biezenapparaat

Het biezenapparaat is toch wel heel handig, hoef je de draad niet meer door de steekplaat te peuteren! Zoals jullie wellicht al weten, is het biezenapparaat het Accessoire van de Maand.

Exif_JPEG_PICTURE

De biezenvoeten zijn ook wel een van mijn favorieten! Ik wilde een bloesje maken, heel simpel off white stretchkatoen, voor onder een jasje, en dan doorstikken met een aantal biesjes. Maar deze stof Chanel- look had ik nog liggen. Een tijdje geleden gekocht op de lagerverkauf bij Herbert textiel. Deze lagerverkauf is op donderdag in Alstatte, net over de grens bij Enschede. Ik kan zeggen, een echte aanrader!

IMG_20140918_120212[1]

 

IMG_20140918_120236[1]

Nu had ik ook nog een bolletje garen, wat exact de kleuren van het jasje zijn, die wil ik dan in mijn bloesje verwerken.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik had bedacht als ik de biezen stik met voetje 46 hou ik de ruimte over voor de decoratieve steken, en ik dacht dat ik daar met mijn voetje 22, een voet met maximale steekbreedte van 5,5 mm precies tussen door zou kunnen…… maar helaas, dat werd biesjes uithalen! Ik had wel voetje 22 nodig voor mijn decoratieve draad, dus dan maar voetje breed naast de biesjes.

Ik heb het voorpand van mijn bloesje met ruim naad geknipt, omdat ik niet precies weet hoeveel biesjes ik ga stikken, en je hebt wel iets stof verlies.

Exif_JPEG_PICTURE

Een wit katoenen draadje door het biezenapparaat, daarna de biesjes stikken.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan voetje 22 voetje breed naast de biesjes, 1 keer met de draden, dan weer twee biesjes, en nog een keer voetje 22.

Exif_JPEG_PICTURE

Omdat ik niet te veel nadruk wil leggen op het stiksel waar ik de draden mee vast stik kies ik voor de stikkende zig-zag. Steekbreedte 5,5, en steeklengte 2.0.

Is dit klaar, dan leg ik mijn patroon weer op de stof, en knip ik de naden bij.

Daarna kan ik het bloesje afmaken. Op de binnenkant van de kraagstaander stik  ik dan ter decoratie nog een paar sierstiksels.

Exif_JPEG_PICTURE

Ook nog een stiksel met de koordjes. Zoals je hier al ziet, heb ik de eerste 4 knoopsgaten donkerblauw gedaan, de overige in off white. Voor de knopen heb ik knopen gekozen met 6 gaatjes.

Exif_JPEG_PICTURE

Deze zet ik op verschillende manieren vast, met 2 kruisjes, en met 3 streepjes. En wat ben ik dan weer blij met mijn knoopaanzetvoet. Als ik dit met de hand moest doen, dan weet ik zeker dat ik geen knopen nam met 6 gaatjes.

En zo heb ik weer een super leuke blouse. Met een jasje erbij. Hiervoor heb ik ook een eenvoudig patroon, mijn eerste idee was om er een groot borduurpatroon op te borduren, met alleen contour, maar toen ik later nog een keer bij Herbert was zag ik dit prachtige brede zig-zag band, het donkerblauw, en het lichtblauw is het standaard smalle, zo krijg je weer eens iets anders, en dan is mij setje weer klaar.

Exif_JPEG_PICTURE

Nu ik de foto zie, zie ik dat ik het rechterzakje niet zo netjes heb gestreken, hier zit het zit-zag band dubbel, dat ga ik nog even overdoen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam