Creatieve berichten over naaien

Happy Hippo knuffel

Herinnert u zich nog de actie die we in ons Creative Center in Breda hebben gehad? We hebben toen slingers gemaakt voor verjaardagsboxen voor kinderen wier ouder(s) afhankelijk is/zijn van de voedselbank. Een enorm succes waar nog steeds aan gewerkt wordt. Mocht u nog tijd en zin hebben om zo’n slinger te maken: ze zijn nog steeds van harte welkom.

Daarnaast is er weer een nieuw project van start gegaan: een knuffel naaien voor het Dreamy Dolphin project. In het kort: een knuffel voor kinderen die in een opvangcentrum komen/zitten omdat ze te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Op de website van Ladybug & Co vindt u meer informatie over deze sympatieke actie.

Het gaat om een heel simpel knuffeltje, een konijntje. Hierbij de uitleg van het project en het patroon.

Wat hebben we nodig: twee gezellige lapjes waarvan één liefst fleece (lekker zacht). Het patroon heb ik uitgeprint op gewoon printerpapier. Dit heb ik op de stof gelegd en het patroon met rondom ongeveer 1 cm naad uitgeknipt. De spelden in de hoeken steek ik altijd met de punt naar buiten. Zo drukt de punt van de speld het hoekje mooi plat en heb je nooit problemen dat de persvoet tegen de glasknop aankomt.

 

IMG_0166_2

 Ik heb het patroon erop laten zitten en zo onder de naaimachine gelegd. Voor het stikken heb ik gebruik gemaakt van persvoet nr. 39 (borduurvoet met transparante zool). In het midden van deze persvoet zit een rood streepje waardoor het heel gemakkelijk wordt om langs de rand van het patroon te stikken. En er is meer zicht omdat het voetje aan de voorkant open is.

IMG_0170 (2)_2

In de onderstaande video tutorial wordt het gebruik van dit o.a. dit voetje duidelijk uitgelegd:

Mijn machine heb ik zodanig geprogrammeerd dat de naald altijd in de stof blijft staan als ik stop met naaien. Dit vergemakkelijkt het draaien van de stof. Zeker als je de kniehevel gebruikt zodat je allebei de handen aan het werk kunt houden.

IMG_0163_2

Na het stikwerk de randen afgeknipt met een kartelschaar en de knuffel gekeerd (aan de onderkant een keeropening laten dus).

IMG_0159_2

Vervolgens gevuld met vulwatten en de opening met de hand even gesloten en voila, mijn eerste knuffel is klaar (er liggen nog 6 andere te wachten maar dat is ook in een handomdraai gebeurd).

IMG_0180_2

Een heel simpel projectje maar o zo leuk om te doen.

Ik hoop dat jullie ook enthousiast worden en massaal knuffels gaan maken en insturen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam