Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2014 – deurtje #19

Hallo lieve allemaal,

Nog maar een paar nachten slapen en dan is het toch echt alweer kerstmis.

Net zoals de jaren hiervoor, was ik aan het vinden van de geschenken weer tamelijk veel tijd kwijt. De cadeautjes zijn nu compleet, alleen met de kerstkaarten kan ik nog geen vriendjes worden – die moeten nu toch echt snel naar de post! Wat doe ik nu? Ik was al in verschillende winkels, maar tot nu toe is nog geen kerstkaart me echt bevallen.  – Daar bedenk ik me ineens wat! Ik heb toch de BERNINA 21018DW Deck The Halls DesignWorks Collectie met de mooie kerstmotieven? Deze is overigens bij de BERNINA vakhandel te koop. Daarmee kan ik toch zeker wat leuks toveren! Maar snel dubbele blanco kaarten in DIN A 6 gekocht en aan de slag.

Ik wist, dat ik iets geschikts zou vinden. Voor mijn kaartenproject heb ik motief 21018-07_PW, een PaintWork-kerstboom, en 21018-6_CR, een  CrystalWork-kerstboom, uitgezocht.

De denneboom moet ik in de software nog wat verkleinen, zodat hij op dit formaat kaart past. Ik selecteer de complete boom, sluit het slotje bij Proportioneel en voer 80 % in in het daarvoor bestemde vakje.

s03

Bij het  CrystalWork-Motief 21018-6_CR verwijder ik alle steentjes tot aan de ster.

S04

En daarna plaats ik in de ster een aantal even grote steentjes, Ik gebruik hiervoor maat SS10, omdat ik hiervan nog een voorraadje in huis heb.

S05

Zo, en nu digitaliseer ik nog een plaatsingslijn. Eenvoudigweg met het  „Vorm creëren“ gereedschap een rechthoek digitaliseren. De grootte verander in acheraf. Geef voor de breedte 108 mm en voor de hoogte 148 mm in. Het slotje bij proportioneel open ik vantevoren. Ik verwijder de vulling en dan heb ik een plaatsingslijn voor mijn kaart gemaakt. Ik exporteer alle motieven naar mijn USB stick.

s02

Alle stiften, die groen kleuren, en strass steentjes in verschillende kleuren samengezocht en we kunnen van start op de machine.

???????????????????????????????

Eerst laad ik de plaatsingslijn, span knipvlies in mijn borduurring en laat de lijn uitborduren. Gebruik alstublieft geen zelfklevend vlies voor het beschilderen van papier. De kleefkracht is te groot en het papier gaat kapot wanneer de kaart van het vlies wordt gehaald.

???????????????????????????????

Nu spuit ik wat lijm op het steunvlies en laat het wat aandrogen. De kaart in de ring plaatsen en de PaintWork Tool aan de machine bevestigen.

???????????????????????????????

Dan laat ik de kaarten kleur voor kleur beschilderen.

???????????????????????????????

 

???????????????????????????????

Terwijl ik de kaarten goed laat drogen stans ik het motief voor de glittersteentjes met de CrystalWork Tool.

p07a

Nu veeg ik de verschillende kleuren steentjes in het sjabloon en maak op deze manier 11 strijkmotieven, dat is exact het aantal kaarten dat ik gepaint heb.

???????????????????????????????

Nu het strijkmotief op de getekende ster op de kaart plaatsen en strijken.

???????????????????????????????

Aan het einde strijk ik de samengevouwen kaart nog even goed plat.

P10

KLAAR!

Zo’n persoonlijke zelfgemaakte kaarten heb ik nog nooit gehad. Nu nog snel een groet op de binnenkant schrijven, in de geadresseerde envelop stoppen en naar de post.

???????????????????????????????

Ik wens jullie allen een rustige kersttijd samen met jullie geliefden en alle goeds voor het neiuwe jaar!

Hartelijke groeten,

Birgit

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam