Creatieve berichten over naaien

Cadeau vervolg

Vandaag dan deel twee van het cadeausetje voor mijn vriendin.

Even resume, de cups waren geknipt en aan de bovenkant afgewerkt met omvouwelastiek.

unnamed14

unnamed15

 

Nu speld ik het kant aan de bovenzijde even vast en bekijk hoeveel ruimte ik qua stof nodig heb. Als ik dat in beeld heb haal ik het weer los en knip de stof grofweg in de vorm van de cup met aan de onderkant van de cup zeker 5cm naad.

Omdat ik geen naad in de stof wil ga ik deze rimpelen. Uiteraard kan dit heel goed met de rufffel. Het mooie voetje ban BERNINA dat moeiteloos plooit en rimpelt. Saskia heeft er een hele blog aan gewijd met allerlei stoffen.

Ik doe het nog op de ouderwetse manier deze keer. Ik naai met 0,5 cm tussenruimte twee parallel aan elkaar lopende stiksels met de grootste rechte steek. Om het mezelf nog makkelijker te maken doe ik dit ook nog eens in een contrasterende kleur. Zo kan ik het straks makkelijker uithalen.

Dan zet ik het kant met spelden aan de cup, eerst de bovenkant en daarbij is het van groot belang dat het precies spiegelt. Met andere woorden dat de rechtercup een exacte kopie wordt van de linkercup. Andersom mag natuurlijk ook (grapje). Dan verdeel ik de overige stof. Als ik dan tevreden ben, na wat heen en weer gespeld en rechts en links met elkaar vergelijkend, zigzag ik de omtrek van de cup en daarmee het kant aan elkaar. De rimpeldraden kunnen er weer uit. De bovenkant blijft gespeld.

Dan is het tijd om de cups in de romp te spelden, ook hierbij zorg ik voor een spiegelbeeld in de cups.

Setje4

Ik stik de cups vast en dan moet het beugelband vast. Ik stik dit aan en vervolgens door aan de goede kant, nu kunnen de beugels er in. Ik zigzag het uiteinde dicht en nu wordt het normaal tijd om te passen.

Setje7

Helaas kan dit nu niet omdat dan de verrassing er af is dus ik doe nu de schouderbandjes op de gok (nou ja op de gok is iets wat overdreven ik heb natuurlijk een timmermansoog 😉 ).

Setje6

Rest mij alleen nog het kant met naald en draad onzichtbaar vast te maken aan de bovenrand van de cup. Vervolgens gaat de hele set even onder de strijkbout, ik strijk de naden mooi plat, dit doe ik altijd eenmalig gewoon omdat het er nog mooier van wordt. De cups span ik even met spelden op een bal van piepschuim, spuit ze in met strijkspray en pers de cups mooi op. Dit doet wonderen voor de vorm en ook voor het geheel. Dan alleen nog  in een mooi doosje met een strik erom heen en klaar is kees. Op naar een blije jarige.

Gelukkig is de tijd van saaie witte en/of  huidkleurige BH’s voorbij. Tegenwoordig is er in bijna alle maten mooie en vrouwelijke lingerie te koop. Of in mijn geval te maak. Want laten we eerlijk zijn als we de deur uitgaan met een mooi setje lingerie onder onze kleding voelen we ons echt veel beter toch?

In één van mij volgende blogs laat ik de kimono nog eens passeren, ik doe het patroon er gelijk bij zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen. Door het materiaal aan te passen kan hij variëren van heel sexy tot lekker “comfie”. Voor ieder wat wils.

Ik wens jullie veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

Liefs, Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam