Creatieve berichten over naaien

Toch nog maar een lock projektje

Spelen met de lock werkt ook erg verslavend!
Voor een demo op het laatste stoffenspektakel in Barneveld een paar weken geleden had ik wat uitgeprobeert met de lock met garens van “de jongens”.
Maar het is zo leuk geworden, dat ik het toch even met jullie wil delen.
Ik had een dikkere tricot gekocht, Punta di Roma voor een vest, en een soepele tricot voor een bijpassend shirt. Het patroon van het vest is van Pellworm, alleen de mouwen had ik nog weer iets aangepast. Het shirt is een simpel basispatroon.

Het is vooral weer spelen met platte naden! Het multicolor garen gaat op de bovengrijper( tweede van rechts)

Exif_JPEG_PICTURE

De rechternaald gaat eruit. De linkernaaldspanning gaat op 1 de bovengrijper op 3 en de ondergrijper op 6. De steeklengte heb ik op 2 gedaan omdat ik de draden tegen elkaar wil. Ik heb dit project gelockt met de BERNINA 1150 en heb de snijbreedte op 5 gezet, hierdoor zijn mijn naden iets breder. Maar dit locken kan met iedere BERNINA overlock, alleen zullen de naden iets smaller zijn.

Ik heb een patroon van een vest overgenomen, en met ruim naad uitgeknipt, 3cm.  En toen de stof kris kras dubbelgevouwen met de verkeerde  kant op elkaar. 1 naad locken, lostrekken, dan de volgende.

Exif_JPEG_PICTURE

En zo komt de rug er dan uit te zien. Er zitten deelnaden in dit vest, deze heb ik gewoon aan elkaar gelockt, maar ik wilde dit doorstikken met dit gemeleerde garen. Het kan niet als bovendraad, maar wel op de spoel. Je moet dan alleen ondersteboven werken. Maar het gaat super. Steeklengte 3,5 en de bovenspanning met 1 verhoogd.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan kan ook de rits erin, en deze kan ik dan ook doorstikken aan de binnenkant.

Exif_JPEG_PICTURE
Voordat ik de rits ging doorstikken had ik hem nog gelock, zodat als het vest openvalt ik een mooie bies heb. Op deze manier is het netjes afgewerkt, maar hoef ik er geen beleg tegen te stikken.

Exif_JPEG_PICTURE

Op de foto is zo ook de binnenkant van het vest zichtbaar, de ladders van de platte naden.

En zo wordt het allemaal een speels geheel.

Op het shirt lock ik verder geen randen behalve met het halsboordje en de zomen, deze lock ik met een platte naad.
Het halsboordje vouw ik dubbel, een strookje van 6 of 7 cm. Deze lock ik dan aan de binnenkant van de halslijn, zodat de naad aan de buitenkant komt. Dan trek ik hem plat.
Exif_JPEG_PICTURE

En zoals je op de foto ziet, ook nog een bijpassende ketting, dit garen is ook uitstekend geschikt om te punnikken, dit heb ik met de punnikmolen gedaan., dan heb je een ketting van ongeveer 5 meter binnen 10 minuten klaar! Ik had het al een keer in een blogbericht beschreven, wil je er mee aan de slag, dan moet je even terug kijken.

Exif_JPEG_PICTURE

En zo krijg je van een simpel patroon en een simpel stofje toch een heel leuk projekt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam