Creatieve berichten over naaien

Trui met verschillende stoffen.

Laatst ben ik een keer wezen winkelen met mijn jongste dochter. Heel gezellig! Ik kijk dan ook vaak naar hoe iets gemaakt is, om zo ideetjes op te doen. Dit gebeurde nu natuurlijk ook weer. Ik zag heel veel truien met verschillende materialen. En dacht toen natuurlijk dat wil ik ook! Maar dan net iets anders. Dus naar mijn favoriete winkel “een stoffenwinkel” En gekeken of ik iets aparts zag wat ik zou kunnen combineren.
Dit is het geworden.
Exif_JPEG_PICTURE

Een gebreide stof, een joggingstof, een katoen, en een tricot(punta di roma). De panden wil ik van de gebreide stof, niet mijn hals, ik vind dit nogal gauw kriebelen. Voor de kraag neem ik de tricot, en de mouwen worden van joggingstof. De katoen wordt gebruikt voor applicatie. Als patroon neem ik mijn basisshirt, maar als kraag, een kraag van een jurkje die een keer in de Inspiration heeft gestaan. Ik had hem al vaker gebruikt. En dan heb ik ook nog een tekening van een mandela gevonden, het lijkt me wel wat om die te gebruiken, of een deel ervan, zeker ook omdat de katoen die ik voor applicaties wil gebruiken uit cirkels bestaat.

Exif_JPEG_PICTURE

Maar dan nog even bedenken of ik de cirkel als een geheel wil gebruiken, of maar een deel……..
Ik kan eerst het patroon van de trui knippen, ook op de kraag wil ik applicaties.

Exif_JPEG_PICTURE

Zo zijn ze dan geplakt, alleen op de mouw heb ik mijn hele cirkel gedaan. De applicaties stik ik vast met de BSR ook voor het appliceren blijft deze voet geweldig! Deze keer heb ik de applicaties met een hele smalle zig- zag vast gestikt. steeklengte 1 en steekbreedte 2. De applicaties heb ik vastgestreken met vliesofix. Verder heb ik geen versteviging gebruikt, wel mijn voetdruk verlaagd naar 30. Dit werkt goed, dan de trui in elkaar. Terwijl ik met de gebreide stof bezig ben, vind ik deze wel erg pluizig, zal wel kriebelen worden.

Exif_JPEG_PICTURE

De kraag is ook in een vorig bericht al beschreven, daar kun je naar terug linken, of naar de inspiration, het linkje staat al boven in het bericht. Zo is dan de voorkant geworden met de kraag.

Exif_JPEG_PICTURE

En dit de achterkant met de mouw. Ik vind hem leuk, voordat ik hem aantrek spoel ik hem even uit met wasverzachter, kriebelt het iets minder, maar of ik hem veel ga dragen, er komen toch nog steeds wel heel veel pluisjes af, en dat is iets waar ik wel een erge hekel aan heb.

Exif_JPEG_PICTURE

Dit was het resultaat, even afborstelen met de pluizenborstel, wie heeft een tip om het pluizen tegen te gaan? Of is het toch gewoon pech met de stof.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam