Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand januari

Allereerst wil ik jullie een gezond en creatief 2015 toewensen, met veel inspiratie en creativiteit, en naaiplezier met je Bernina!

products_naehfuesse_teaser_31

Ook dit jaar weer een accessoire van de maand en ook dit jaar weer een speciale aanbieding.
We beginnen deze maand met  voet 31, de biezenvoet. Voor mij een vertrouwde voet, en onmisbaar, ik gebruik hem zeer regelmatig.Om biezen te stikken op een bloesje of op tassen en kussens. Daarom wil ik jullie nu een andere mogelijkheid met deze voet laten zien. Ik wil deze voet combineren met het biezenapparaat, het accessoire van de maand oktober 2014 . Ik wil iets nieuws gaan uitproberen, iets wat al enige tijd op mijn to do lijstje staat. Ik heb het bedacht, maar verder ben ik nog niet gekomen.

Ik ga vazen met bloemen maken. Als vazen gebruik ik oude flessen, in verschillende hoogte. De cirkel die ik als bekleding voor de vaas ga gebruiken maak ik voor alle 3 de vazen even groot.
De cirkels hebben een doorsnede van 60cm, plus 2cm naad. Als stof heb ik canvas gebruikt, en voor de voering katoen, ik heb ervoor gekozen om een afstekende kleur te gebruiken, voor de voering.

Ik bevestig voetje 31, en het biezenapparaat. Maar nu komt het ik voer geen katoenendraad door het biezenapparaat maar ijzerdraad, van 2mm. Hiermee stik ik langs de buitenzijde van de cirkel, op de goede kant van de stof, en 2 cm van de kant.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Als ik dan weer terug kom bij het begin, knip ik aan de onderkant het ijzerdraad kort af, zodat de stiksel precies kunnen aansluiten. Heb je het ijzerdraad kort afgeknipt, dan kun je het begin van het biesje in het gleufje van de voet laten lopen, en dan op de plaats afhechten.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Hierna verwijder ik het ijzerdraad en voer ik een katoenen draad door omdat ik nog wat decoratieve stiksels wil.

Exif_JPEG_PICTUREIk stik twee randjes. Nu kan de voering erin.
Als de voering erin zit, verdeel ik de cirkel in acht gelijke delen, en ik zet hier kleine lusjes op van 2cm, hier trek ik dan een koordje door om de cirkel aan te trekken. Zo maak ik drie vaasjes. En door dat er ijzerdraad inzit, kan ik de bovenkant heel goed in model brengen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Het korte vaasje heeft ook maar acht lusjes, maar daar heb ik de rondingen nog een keer naar binnen gevouwen, en zo krijg ik meer plooien.

Dan moeten de vaasjes ook nog gevuld worden met bloemen, deze ga ik ook maken met de biezenvoet en ijzerdraad.

Voor de bloemen gebruik ik mijn eerste zelf geverfde lapjes, bijna zonde om in te knippen.
Exif_JPEG_PICTURE

Ik knip lapjes van 16 x 16cm.
En dan heb ik even een probleem, ik wil de cirkellineaal en het biezenapparaat tegelijk gaan gebruiken……., en ik heb maar twee schroefgaatjes waar een apparaat op past.

Exif_JPEG_PICTURE

Maar het lukt, eerst het biezenapparaat, en dan de cirkellineaal, met het schroefje van de cirkellineaal, en op deze manier past het.
En nu proberen of lukt wat ik bedacht heb.
Ik ga cirkels stikken. De cirkels hebben een doorsnede van 13 cm.  Door het biezenapparaat voer ik weer mijn ijzerdraad. Zo maak ik een aantal cirkels. De uiteinde doe ik op dezelfde manier als van de vaas.

Maar nu wil ik in het midden nog een kleine cirkel, ik verwijder het ijzerdraad weer en voer de katoenen draad door. De cirkellineaal zet ik zo klein mogelijk. De binnenste cirkel heeft een doorsnede van 5 cm. Als ik nu de cirkel stik en bijna rond ben laat ik een klein stukje open. Dit wordt het hart van de bloem.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik wil namelijk aan de onderkant de katoenendraad aantrekken, en het rondje vul ik dan op met een beetje kussenvulling, maar eerst nog even de buitensterand afwerken. Ik verwissel mijn voet voor de open applicatievoet, voetje 20 en gebruik een decoratieve steek.

steek 426
Ik leg voor de stevigheid wel even scheurvlies onder de stof. Ik zet mijn voet tegen het biesje. Heb ik de cirkel afgewerkt knip ik de overige stof kort langs het stiksel weg.

Voordat ik de draden van het hart van de bloem helemaal aantrek moet de steel er nog aan.

Exif_JPEG_PICTURE

Ook deze maak ik van ijzerdraad, maar hier lock ik dan even omheen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Ik bevestig de multivoet, en voor het garen doe ik op de grijpers Madeira decora , decoratief lockgaren. Ik gebruik een naald rechts. Ook heb ik nog over pijpenragers gelockt of andere naam chenilledraad.

Exif_JPEG_PICTURE

Het begin van het ijzerdraad rol ik een stukje op en doe dit met de kussenvulling in het hartje van de bloem.

Exif_JPEG_PICTURE

 

En zo moeten de drie vaasjes gevuld, zo ziet de vaas eruit met 3 bloemen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Toch wel een beetje weinig 3 bloemen, er moeten er nog maar een paar bij.

Exif_JPEG_PICTURE

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam