Creatieve berichten over naaien

De poes met het cirkelborduurapparaat

Wat is het leuk om hier te mogen gaan schrijven, ik heb al jaren een blog dus ben ik wel gewend om wat te schrijven, maar toch is het best spannend zo’n eerste stukje hier. Het leuke is dat ik mij geroepen voel de mogelijkheden van mijn 2 Bernina’s meer te gaan onderzoeken en dat gaat interessant worden, want ik heb allerlei leuke projecten in gedachte. Maar wat jullie je natuurlijk afvragen wat doet die poes nou met het borduurapparaat van Bernina?

Poes zonder borduursel

Poes zonder borduursel

Sinds kort ben ik in het bezit van het Cirkelborduurapparaat #83 en mijn vriendin is bezig met een quilt voor haar kleindochter. Het een en ander begon te kriebelen en we hebben samen wat mogelijkheden van de Bernina gebruikt om deze snoezige poezenkop te maken. In het midden van de quilt zit een blok met een poezenkop er op. De poezenkop is er met vliesofix opgestreken tezamen met de oogjes en de neus. Vervolgens zijn alle details op het nog lege stofje er op getekend en de buitenrand is met de festonsteek vastgezet. Eerst bestond het plan om de details van de poezenkop met de hand te borduren, maar we waren lekker bezig en gingen direct door met de volgende stap. Ik zette de BSR-voet onder mijn machine en in een mum van een tijd waren de ogen, de neus, de gekke bek en de snorharen er in gequilt. Zo’n beestje komt direct tot leven en wij hadden er veel plezier in 😉

De achterkant

De achterkant

Het cirkelborduurapparaat is heel makkelijk om te bevestigen en het effect van wat je ermee kan doen is ontzettend leuk. De toepassing van het apparaat kun je in het onderstaande filmpje zien: https://www.youtube.com/watch?v=90LVyluj_EY.
Mijn nieuwe Bernina 710, heb ik nog niet heel lang, dus ik had er geen rekening mee gehouden dat er een verschil in breedte zou zijn van de borduursteken, maar ik vind het toch enorm geslaagd!! Het is zelfs zo dat ik al een nieuw project in gedachten heb, maar dat duurt nog een poosje voordat ik het heb uitgewerkt.  Op de foto’s is te zien dat de figuurtjes en de letters aan de buitenkant van de cirkel staan. Het cirkelborduurapparaat heeft ook de mogelijkheid om de figuurtjes en de letters aan de binnenkant van de cirkel te borduren. Tal van mogelijkheden, die hier te zijner tijd te vinden zullen zijn.

Detail van het borduren van de naam

Detail van het borduren van de naam

De hele poezenkop af: Poes met cirkelborduurapparaat 4 Dit was het voor mijn eerste blogpost hier, maar zoals gezegd binnenkort meer. Quilterige groetjes, BABETTE.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam