Creatieve berichten over quilten

Hoe het begon…

Een paar jaar geleden stond ik op het Festival of Quilts in Birmingham vol bewondering te kijken naar de expositie van miniatuurquilts van Dorian Walton, stuk voor stuk juweeltjes en zo klein! Uiteraard wil je dan weten hoe ze dat doet en met welk materiaal. Gelukkig was ze er zelf bij en kon ik het vragen. Gewapend met een lijstje ben ik op zoek gegaan naar de benodigde ingrediënten: hele dunne stof, Golden Threads quilt papier en heel dun (monofilament) garen. Zo kwam ik bij de stand van WonderFil terecht waar ik mijn allereerste doosje InvisaFil kocht.

InvisaFil Mini Pack

InvisaFil Mini Pack

Dit is het miniatuurquiltje dat ik er mee heb gemaakt. De stof heb ik eerst geverfd met roest. De mini-hexagonen zijn met de hand aan elkaar gezet en daarna met de hand op het quiltje geappliqueerd. De rest is met de machine gedaan, applicaties en doorquilten, alles met InvisaFil.

Rusting Easy

Rusting Easy

Dat beviel zo goed dat ik het jaar daarop nog een paar pakjes InvisaFil heb gekocht, een jaar later kwamen daar een paar Inspiration Packs met alle WonderFil garens bij en toen was het hek echt van de dam. Jammer genoeg kon ik het WonderFil garen alleen op het Festival of Quilts kopen of online bestellen in Engeland maar dan betaal je zoveel aan verzendkosten, dat geld geef ik liever uit aan garen.
Eindelijk, na mijn jaarlijks terugkerende vraag: wanneer komt WonderFil naar Nederland, heb ik de directie van WonderFil kunnen overtuigen dat we ook in Nederland heel graag met WonderFil willen werken. Ruim een jaar na de introductie en een paar beurzen verder, ben ik daar nog meer van overtuigd. Mijn eigen passie voor dit garen zie ik weerspiegeld in de ogen van andere quilters, wat is er mooier dan dat? Gelukkig is het ook al te koop in verschillende winkels in Nederland en België dus hoef je niet te wachten op een beurs om het aan te schaffen.
Nog niet bekend met WonderFil? Dat gaat dan nu veranderen. Alle garens van WonderFil zullen de komende tijd hun opwachting maken op de BERNINA blog. Alles wat je altijd al had moeten weten over garen passeert de revue. Samen met mijn dochter (ook Herma) laat ik je zien wat je met het garen kunt doen en waarom wij er zo blij van worden.

Tot de volgende keer,

Herma de Ruiter

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam