Creatieve berichten over borduren

Opgeruimd ‘hangt’ netjes

Sinds een paar maanden heb ik de borduurmodule en de DesignWorks. Om hier mee te kunnen werken, heb je ook de borduurringen nodig. Sinds ik de borduurringen heb, heb ik geen handige plek voor ze kunnen vinden om op te bergen. Nu zag ik op pinterest een leuke oplossing, een wandopberger. Dit is een opbergsysteem die je, bijvoorbeeld, aan de buitenkant van je kast kan hangen met vakken waarin je je spullen, zoals borduurringen, kunt opbergen. Voor mij ideaal, omdat de ruimte in de kast al in beslag is genomen.

Ik wil een wandopberger maken met drie vakken en op ieder vak iets borduren. Nu heb ik hele leuke patronen gekocht van verschillende naaimachines die ik wel heel toepasselijk vind.

J8437

Omdat het gekochte patronen zijn, hoef ik verder niets te bewerken. Ik selecteer de patronen nadat ik Bernina Embroidery Software geopend heb. Ik selecteer de juiste ring. Hierna kan ik het bestand exporteren.

1

Ik kies er voor om de bestanden op een USB stick op te slaan.

2

Voordat ik de machine het werk kan laten doen, heb ik eerst nog een lijst gemaakt met de kleuren die ik ga gebruiken. Bij het patroon staat wel aangegeven welke kleuren er in het patroon gebruikt zijn, alleen ik heb niet alle kleuren die zij gebruiken. Ik ga met mijn doos met borduurgaren zitten en kies de kleuren uit die ik wil gebruiken. Ik schrijf de kleurnummers in volgorde op zodat het voor mij overzichtelijk is welke kleur ik wanneer moet gebruiken. Als de kleur klaar is, vink ik dit af op mijn lijst en span de volgende kleur in.

IMG_2973

Er gaat wel wat tijd in zitten, maar dan heb je ook wat!

IMG_3011

IMG_3010

IMG_3009

Nadat de drie patronen geborduurd zijn, maak ik van alle drie een zak die ik op de lap kan naaien. De zak voor de Jumbohoop maak ik wat groter dan de andere twee.

IMG_3012

De lap waar ik de zakken op wil gaan naaien, is gewoon een rechte lap. De wandopberger wil ik door middel van een stok in de bovenkant gaan ophangen. Hiervoor maak ik aan de bovenkant een tunnel. Als stok gebruik ik een bezemsteel die ik doormidden heb gezaagd. Vervolgens heb ik van lint het ophangsysteem gemaakt. Om de wandopberger op te hangen kan je ook een kleerhanger voor een broek/rok gebruiken met klemmen aan de zijkant.

IMG_3008

Hierna naai ik de drie opbergvakken op de lap. Voor de zekerheid naai ik nog een trensje aan de bovenkant van de zakken zodat dit extra stevig is. Omdat de onderste twee zakken de neiging hadden om wat open te vallen, heb ik hier nog een paar drukknopen aan gezet. Nu zijn mijn borduurringen uit de weg maar toch bij de hand!

IMG_3006

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam