Creatieve berichten over quilten

Bernina + Babette = Quilts

Wat meer over mij en Bernina 😉 voor de lezers die mij nog niet kenden voor ik hier ben begonnen met schrijven.

Sinds ik een Bernina heb, ben ik veel meer en echt gaan machine quilten. Voor mij was de uitdaging zo veel mogelijk te machine quilten en dat het ook nog steeds kan lijken op handquilten.  Ik zeg kan, want niet alles wat ik quilt is zoals er met de hand gequilt wordt, maar ik zal altijd mijn best doen om het zo mooi mogelijk te maken.
Doordat altijd een brede smaak heb gehad en mij ook weleens laat lijden tot het uitproberen van nieuwe producten kan het ook wel zijn dat er in 1 keer niet een traditioneel iets van mij te zien is, maar een quilt die meer een artquilt is.

Buiten het quilten, patchen, machine quilten en zo meer is mijn andere passie lesgeven in …… al die vormen van quilten.

Hier wat foto’s van quilts, traditioneel en art van mij.

Chantilly Blue 1

Chantilly Blue

Chantilly Blue heb ik 1,5 jaar geleden afgemaakt, de quilt is met de hand gepatcht en met de Bernina 440 QE (inmiddels is deze vernieuwd naar de Bernina 550 QE) doorgequilt. Op 1 patroon na zijn alle patronen uit mijn hoofd gequilt en op die manier probeer ik het mijn cursisten ook te leren.

IMG_2174

Het Vogeltje

Deze quilt heet gewoon simpelweg het Vogeltje, want heeft nooit een naam gekregen. Mijn dochter heeft naar aanleiding van een foto die ik had de vogel in zwart/wit getekend en er zelf de vijver bij verzonnen. Daarna was ik zo geïnspireerd dat ik dit vogeltje op stof heb gemaakt met olieverf krijten en daarna heb gequilt nog steeds op de Bernina 440 met  heel dun zijde garen. Alle veertjes en pluimpjes zijn er dus freehand zonder patroon ingequilt.

IMG_2174 detail

Detail van het Vogeltje

Nog een quiltje zonder naam, deze applicatie bloem heb ik van het begin tot het einde zelf ontworpen.

Dit quiltje is met de hand geappliqueerd, er is trapunto toegevoegd (extra opvullen van bepaalde delen) en als laatste is ook deze gequilt met een Bernina machine, maar ditmaal met de Bernina 710. Ook de gequilte randen heb ik zelf ontworpen en geeft de quilt een antiek uiterlijk ondanks de felle moderne kleuren van de bloem, gekke bijen enz. Het garen wat ik ook hier gebruikt heb, is heel dun zijde garen, zo kan ik namelijk heel erg verfijnd quilten.

Nadat ik zelf dus een hele mooie Bernina van de 700 serie heb kunnen kopen en geïnspireerd door reactie’s van mijn cursisten heb ik besloten een mooie workshop voor de Bernina 7 en 8 serie te ontwikkelen. Die workshop heet Patchen en Quilten op de B 7 en B 8 serie. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

IMG_5034 bijgesneden

Hier is mijn applicatie bloem nog aan het drogen. De kleur is dus iets lichter.

 IMG_5035

Detail van de machine gequilte rand van de applicatie bloem

 

En voor wie denkt, hee wat is dit leuk, ik zou meer van Babette haar workshops willen weten, neem dan een kijkje op mijn site Quiltstudio Babette, want in maart kom ik naar Nederland en geef ik daar weer gezellige weekjes les!!

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Annemiek BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo super quilter Babette! Wat laat je mooie dingen zien. Ik ken je van een quilting workshop bij Huissteden Naaimachines. Je bent een prima docent en je maakt zulke schitterende, arbeidsintensieve quilts. Een echt prof 🙂 Ik kan iedereen aanraden om ‘een lesje’ bij je te nemen.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam